Toysdaily 玩具日報

查看: 47007|回復: 60

[新品消息] 2021年1月 SHF【龍珠Z】巴達克

Celebrating this Father’s Day with a special sneak preview of the upcoming S.H.Figuarts Bardock Father of Goku.

Also check out the original reveal video at @bluefinbrands YouTube channel to see a message from the product designer as well as some excellent tips on toy photography.

Happy Father’s Day!
More information coming soon…

https://www.facebook.com/tamashii.nations.japan/

望穿秋水,好彩唔係出超版造型
菲利第一形態不遠矣
G3X 發表於 21-6-2020 12:35 PM
望穿秋水,好彩唔係出超版造型

同意,如果用超版造型出巴達克,真係送俾小弟都唔要,宜家呢個巴達克先至係真正的巴達克!唔知B社會唔會順手送埋超西頭俾佢呢?
仲有,如果係為咗慶祝父親節就出巴達克,係咁麻煩B社順手出埋比達王同埋菲利老豆高特大王啦唔該,小弟等咗好耐啦!
THOUTHER 發表於 21-6-2020 04:26 PM
同意,如果用超版造型出巴達克,真係送俾小弟都唔要,宜家呢個巴達克先至係真正的巴達克!唔知B社會唔會 ...

金毛超西頭OVA產物,感覺細可能,老豆黑髮漫畫有露下鏡都搞咁耐先出
G3X 發表於 21-6-2020 06:21 PM
金毛超西頭OVA產物,感覺細可能,老豆黑髮漫畫有露下鏡都搞咁耐先出

巴達克其實係TVSP「一夫當關的最後決戰」的主角,SHF龍珠一向都選擇性無視非正傳(即舊劇場版同GT)人物(舊版布羅利絕對係萬中無一的例外),所以拖到今時今日先至出呢個巴達克。不過佢响漫畫出現過兩格咁多,理論上佢都可算係正傳人物。
呢隻巴達克送唔送超西頭都無所謂,當時送埋就最好。
THOUTHER 發表於 21-6-2020 07:32 PM
巴達克其實係TVSP「一夫當關的最後決戰」的主角,SHF龍珠一向都選擇性無視非正傳(即舊劇場版同GT)人物(舊 ...

依隻可以接受到無金毛頭,如果另一個漫畫入面得小小戲份角色未來悟飯出,可以調轉接受到到只得金毛超西頭,單一色頭唔洗同其他色頭分小左表情,好似超人悟飯8咁,頭就多,但黑毛,金毛頭得果一個表情.....多個頭有好有唔好
THOUTHER 發表於 21-6-2020 04:26 PM
同意,如果用超版造型出巴達克,真係送俾小弟都唔要,宜家呢個巴達克先至係真正的巴達克!唔知B社會唔會 ...

菲利老豆如果出,又係只高一個頭,錯比例
New information about upcoming S.H.Figuarts coming out July 4th 2020.
TAMASHII FEATURES 2020
July 4th 10:00 ~ July 5th 23:59
#SHF #SHFIGUARTS #Tamashiinations #Goku #SonGoku #Bardock
*Pictures shown are of designs samples. Actual Product may vary due to product enhancement.
*Japanese Standard Time
*Event is online only
*Products featured may not be available in all geographical locations.

https://www.facebook.com/tamashii.nations.japan/

又好似籃毛比古洛咁,外國開訂先,日版要遲一D?
拖馬斯都好似無得訂
THOUTHER 發表於 21-6-2020 07:32 PM
巴達克其實係TVSP「一夫當關的最後決戰」的主角,SHF龍珠一向都選擇性無視非正傳(即舊劇場版同GT)人物(舊 ...

因為布洛尼人氣名氣都不下於菲利斯路布歐呢3個正傳歹角

如果會出齊菲利咁多個形態+機械菲利已經係好難得,要出菲利老豆嘅可能性應該好低,有幾多人可以講出佢個名。而比達王,個人氣仲低,會出嘅可能性就仲低
{:1_374:} i ONLY know he is called "菲利老豆"
fktuen 發表於 2-7-2020 05:44 PM
i ONLY know he is called "菲利老豆"

咁樣記一定記到{:3_146:}
コルド→  菲利老豆 Cold   →寒冷
フリーザ→ 菲利 Frieza→Freezer→雪櫃
クウラ→  古拉 Cooler    →冷氣

簡單嚟講,就係個雪櫃(フリーザ)想統治宇宙
但係佢又唔鍾意蔬菜(撒亞人→サイヤ人→ヤサイ→野菜)
於是想滅絕哂佢哋
搵埋啲水果、奶類製品幫手
杜利安→ドドリア→Durian→榴蓮
薩波→ザボン→柚
桀紐→ギニュー→牛奶
畢特→バータ→Butter→牛油
力高→リクーム→Cream→忌廉
捷斯→ジース→Cheese→芝士
古杜→グルド→Yogart→乳酪
點知最後都係輸畀條超級蔬菜(スーパーサイヤ人) - 紅蘿蔔 (カカロット→carrot) 
:p