Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年11月 ROBOT魂<SIDE MS> MS-06F-2 渣古II F2型 ver.A.N.I.M.E.

純白騎士姬Saber 發表於 18-6-2020 05:13 PM
武器包當然可以出孖火箭棍甚至乎配套榴彈煙霧效果
小腿外掛彈箱...

呢隻個小腿外掛飛彈箱先係主菜

另外,提提你 0083 嘅 Zaku 係 F2,  0080 嘅 Zaku 先係Fz

謝提示!唔為意打錯字 。。  發表於 19-6-2020 12:07 PM

正!買硬!很”Ka”的渣古
很”Ka”的渣古

因為0083就係 Katoki Hajime 出道的作品
插火箭棍果堆魂限見?:angry:
ROBOT魂<SIDE MS> MS-06F-2 ザクII F2型 Ver.A.N.I.M.E.
7,150円(税込) 2020年11月発売予定

https://tamashii.jp/special/gundam_anime/zaku2_f2.html

純白騎士姬Saber 發表於 24-6-2020 04:29 PM
插火箭棍果堆魂限見?

小腿火箭箱又無,乜七都無!
very nice! mass production!
素組王 發表於 25-6-2020 11:15 AM
小腿火箭箱又無,乜七都無!

明明隻大魔咁豐富,呢次渣古反而咁寒酸,真係唔明笨大玩乜野
真的是不能不買的"渣古", 能力許可真想買3隻
用戶不存在 發表於 25-6-2020 12:57 PM
明明隻大魔咁豐富,呢次渣古反而咁寒酸,真係唔明笨大玩乜野

今次渣古II F2型只附帶基本配件,唔見有MMP-80機槍同埋手榴彈,如果日後出聯邦軍配色都仲係無MMP-80機槍,係咁就好大機會响武器包度見了!
另外小弟見唔到背包兩側有窿可以插火箭棍,斷估B社唔打算出了!
THOUTHER 發表於 25-6-2020 04:42 PM
今次渣古II F2型只附帶基本配件,唔見有MMP-80機槍同埋手榴彈,如果日後出聯邦軍配色都仲係無MMP-80機槍 ...

而家笨大流行背包兩側個窿加塊蓋冚住,你睇佢有張相側掛火箭炮,肯定有窿
吉姆改都有呢種設計,所以你唔使擔心佢唔出火箭棍:x

我個人斷估佢會夾埋幾隻唔同色既渣古同大魔出比達隊SET,魂限賣幾萬YEN
用戶不存在 發表於 26-6-2020 01:11 AM
而家笨大流行背包兩側個窿加塊蓋冚住,你睇佢有張相側掛火箭炮,肯定有窿
吉姆改都有呢種設計,所以你唔 ...

又係喎!小弟睇漏咗側掛火箭炮果張相,多謝師兄提點!
「金巴萊德礦山基地」Set真係有得諗,到時由諾恩·比達少將機(有角)+上啡下綠拼裝F2型+啡色熱帶型大魔組成,再加一大堆特效同獨有武裝,賣3萬YEN都仲得!

THOUTHER 發表於 26-6-2020 01:21 PM
又係喎!小弟睇漏咗側掛火箭炮果張相,多謝師兄提點!
「金巴萊德礦山基地」Set真係有得諗,到時由諾恩· ...

Also the all brown one with armour on head one!