Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 11月 魂限 ROBOT魂<SIDE MS> RGM-79C GM改宇宙戰式樣 ver.A.N.I.M.E.

武器包反而我無買
唔知有邊款MS可以用到

THOUTHER 發表於 18-6-2020 03:50 PM
可能B社就係特登抽起,再集合其他配件當「武器包」响魂限獨立發售,B社之前都試過啦! ...

世事已給你看穿。

師兄圖中支Long Rifle我印象中係模型原創俾GM改,動畫內冇
stonekeung01 發表於 18-6-2020 08:52 PM
師兄圖中支Long Rifle我印象中係模型原創俾GM改,動畫內冇

既然設定咗,有誠意咪俾埋囉。同一情況, 0080 NT-1 支Beam 同 火箭炮,GM Sinper II 支狙擊槍,喺動畫都無見到㗎,都一樣只係設定。

我以前買MG GM Kai 好大原因係覺得吉姆揸呢 long rifle 好型,否則唔會買。
素組王 發表於 19-6-2020 12:33 AM
既然設定咗,有誠意咪俾埋囉。同一情況, 0080 NT-1 支Beam 同 火箭炮,GM Sinper II 支狙擊槍,喺動畫都 ...

THE ORIGIN 紅渣古支狙擊槍, 動畫有, 模型都有, 係GFFMC冇, 連量產型渣古都唔加落去, 都唔知佢搞乜:unhappy:
港魂
THE ROBOT SPIRITS <SIDE MS> RGM-79C GM TYPE C SPACE ver. A.N.I.M.E.
https://p-bandai.com/hk/item/N2532272001001

笨大擺明就慳皮, 依家個支犢牛式同火箭炮可以一模幾用, 但支gm rifle就得呢隻專屬配備....雖然我都好期待佢出...

睇返港魂個價錢...改色冇新槍都要5字頭...orz
stonekeung01 發表於 19-6-2020 08:05 AM
THE ORIGIN 紅渣古支狙擊槍, 動畫有, 模型都有, 係GFFMC冇, 連量產型渣古都唔加落去, 都唔知佢搞乜:unhap ...

因為支狙擊槍要獨立開模,又無得共用。睇死 fans 唔買唔得,咪唔俾囉。笨大越嚟越無心,唔怪得連 logo 都由紅變藍。而家連我對高達模型嘅熱情,都開始由紅變藍。
既然同通販79C只有顏色差別...紅色無追加新裝備下仲要魂限500+.....
真係有理油買堆通販版自己塗紅色!
咁仲實際!!!

GM文 發表於 19-6-2020 11:20 AM
笨大擺明就慳皮, 依家個支犢牛式同火箭炮可以一模幾用, 但支gm rifle就得呢隻專屬配備....雖然我都好期待佢 ...

仲有支雷射噴槍都無埋。呢隻 space type 同 ground type 嘅配件堅係一樣,真係純轉色....

0800 隻GM command space 咁貴, 起碼都多支雷射槍
.......五百幾.  =.=

真系買唔落囉.
望到價錢真係不了
素組王 發表於 19-6-2020 12:00 PM
仲有支雷射噴槍都無埋。呢隻 space type 同 ground type 嘅配件堅係一樣,真係純轉色....

0800 隻GM com ...

鐳射噴槍可能因為佢設定係0083所以冇比, 唉, 比起space command呢隻只係多兩件垃圾特效就賣5百幾真係好呃錢, 不過真心鐘意紅白機, 唯有無奈比錢...
GM文 發表於 21-6-2020 03:36 PM
鐳射噴槍可能因為佢設定係0083所以冇比, 唉, 比起space command呢隻只係多兩件垃圾特效就賣5百幾真係好呃 ...

最好笑係官圖支犢牛式機槍竟然出到 Beam...(因為無附機槍特效,就求戀期插支嘢)

好彩我唔好紅白機,等 GM Cannon II 同  黑機 79Q
素組王 發表於 21-6-2020 06:06 PM
最好笑係官圖支犢牛式機槍竟然出到 Beam...(因為無附機槍特效,就求戀期插支嘢)

呢個之前都提過, 笨大擺明玩野, 明明係機槍但就送個鐳射特效, 然後另一幅圖要你用紅彗星機槍特效還原場景, 傻的嗎?

Btw, 79Q睇怕都係魂限見:67: