Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 入咗 KA 太空魔龍: 金剛

萬能俠, 巨靈神的 QC 大家都知道 好馬馬地,  不過其他師兄講今次 QC 可以, 最後都入咗隻.

玩咗幾個鐘, 覺得 整體 比之前進步, 但有D位玩時都要好小心, 唔係就好易斷.
缺點
1 龍頭D甲的筍位, 好細, 換多幾次可能會斷
2. 右小腿戰損甲D位唔係好夾, 入唔唒
3. 條頸好難換, 好實
4. 膊頭甲好易甩
5.  小腿後接甲位和十字星 好易甩

優點
1. 戰損甲好靚, 不過全部係膠
2. 手感好重比之前
3. 特效燈夠光
4. 內甲都幾靚
5. 關節比之前好, 除咗 大比, 膊頭唔係齒輪, 只係 ball join

keep返盒整整齊齊咁換裝應會爽好多{:1_377:}
wwwkcc 發表於 11-6-2020 05:33 PM
keep返盒整整齊齊咁換裝應會爽好多

係, keep 盒方便好多.

師兄, 想問吓你果隻金剛條頸容易換嗎

好怕大力D會難, 所以重末換到個頭
cmsjkung 發表於 11-6-2020 06:07 PM
係, keep 盒方便好多.

師兄, 想問吓你果隻金剛條頸容易換嗎

大力掹啦冇咁易爛架:DD
wwwkcc 發表於 11-6-2020 05:33 PM
keep返盒整整齊齊咁換裝應會爽好多

Yes, 你話掉咗盒搞成個鐘

我昨日試換, 比想像中易同快, 佢套模做的幾準, 一放落去就 fit
小腿後甲我又唔覺易甩喎, 是否你未插正, 小腿後甲有個筍位的
十字星就真係易甩, 因為個內甲令到個位好淺, 但反正佢另外有件做劍, 又唔洗成日拆出來, 我用咗 Blu-tack, 插得實好多好多又唔影響外觀

toylover 發表於 12-6-2020 11:40 AM
小腿後甲我又唔覺易甩喎, 是否你未插正, 小腿後甲有個筍位的
十字星就真係易甩, 因為個內甲令到個位好淺,  ...

當屈小腿嘅時候, 小腱後甲都幾容易比小腿裏的磁石吸左入去, 睇住來屈小腿應該可以減少問題