Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Douglas.M.Saint

[玩具報告] 傲翔宇宙的魔龍 - King Arts 宇宙飛龍 - 金剛 KaiKinG

cmsjkung 發表於 7-6-2020 12:56 PM
我之前入萬能,巨靈, 真係一隻比一隻差

今次都係等多D真玩家 review 後先 決定 ...

暫時拆咗隻主體外甲check內構,應該都冇大問題,只須要用matte varnish加緊番腰ball joint, 而啲甲只係雙肩同腳十字標呢兩處插入榫位比較易玩時卡跌,磁力甲都夠力,唔錯了。至於合金部件有以下部份: 背外甲,肩甲,飛龍頭收藏金剛頭個主體box, 內骨臀部,內骨大肶,及內骨腳板面呢啲部分,算係平衝到手感同可動並存啦{:1_377:}

小小更新,腰彈扣係有機會係轉腰時彈開甩腰,所以拎起黎玩時記得捉住下盆玩就安全啲
mpp025 發表於 5-6-2020 01:21 PM
依個真係目前最正的金剛,由其是那戰損的展示,只是沒有了宇宙飛龍,這個有點可惜,謝謝你的分享 ...

Who else can place it at home............ :(
More than 1M I think...............
777@code 發表於 5-6-2020 01:33 PM
請問德哥金剛個髖關節係咪有啲鬆?正在15 16中~

A bit as stated.  Again, can't us Bandai for comparison.  :shy:
Douglas.M.Saint 發表於 8-6-2020 06:19 PM
A bit as stated.  Again, can't us Bandai for comparison.

Thanks~~~~
小腿装十字鏢好鬆 原因小腿太貼內甲夾實小腿內甲十字鏢自動彈出 心口個頭所有扣位太淺好易甩 身體外甲尚算實淨 牙套基本裝唔到點都任啪唔實 股關節唔係齒輪關節失敗 QC 已經無視性價比高 外觀SIZE滿意 除有內構同換甲無也賣點 跌價機會高 點解會買?靚同抵玩囉
買嘅另一原因呢間廠傻嘅可能會出埋條龍 巨靈神飛碟都出得有可能出飛龍
Very good photos... Gaiking is the best! :D