Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 姆明一族~遊於樹林間

買左呢一 set 公仔後, 再砌小屋同營幕, 終於等到好天就出遊, {:1_377:} 由於佢地造型都係動態, 所以欣賞既角度可以更多, 不過最大問題係企唔穩, set 好多次甚至用雙面膠紙整穩佢.:38:

整體來講都跟日本設定好接近, 不過史力奇個表情開心返D就好.:(

最後, 不明白為何這一 set 唔出亞美, 有佢就好似活力較多.

先來一張大合照

姆明爸爸

姆明媽媽

姆明

科妮

史尼夫

史力奇

姆明爸爸媽媽散步去

姆明與科妮一起遊玩

姆明谷的一夥在屋前合照

領隊史力奇的郊外野火會, 姆明, 科妮和史尼夫也一起參加

姆明一族探險隊

實景同姆明系列好襯!
個人特別鐘意姆明媽媽個張,拎住個手袋真係有d出門口既感覺:78:
最後個張都鐘意,睇睇下同日頭個張比竟然見到史尼夫同史力奇身上有反射光!:@:shiny:
不過出完實拍,會點樣清理公仔呢?呢樣好似比較難搞:!
siubuy 發表於 27-5-2020 09:33 PM
實景同姆明系列好襯!
個人特別鐘意姆明媽媽個張,拎住個手袋真係有d出門口既感覺
最後個張都鐘意,睇睇下 ...

siubuy, 謝謝欣賞, 姆明媽媽果張用來慶祝母親節正呀 {:1_377:}

最後果張月色, 有做打燈的, 所以有反光, 因為有三個人影合作照, 所以打燈果個要收公仔, 所以收公仔就係我了 :DD
ray1849 發表於 27-5-2020 09:46 PM
siubuy, 謝謝欣賞, 姆明媽媽果張用來慶祝母親節正呀

最後果張月色, 有做打燈的, 所以有反光,  ...

姐係師兄真係拍實景到夜晚?原本自己以為係電腦加工,犀利:$
siubuy 發表於 27-5-2020 09:56 PM
姐係師兄真係拍實景到夜晚?原本自己以為係電腦加工,犀利

係呀, 用打雀用長焦鏡呀嘛, 真係 zoom 個月亮架 :34:
siubuy 發表於 27-5-2020 09:56 PM
姐係師兄真係拍實景到夜晚?原本自己以為係電腦加工,犀利

有諗過買呢間, 不過 size 應該好大, 擺唔落之外同埋可能入唔到境 {:1_374:}

ray1849 發表於 27-5-2020 10:11 PM
有諗過買呢間, 不過 size 應該好大, 擺唔落之外同埋可能入唔到境

...

呢間有樓梯同家具睇落好齊全,而且有埋公仔唔駛夾比例:handshake:{:1_377:},

有d題外話,我見re-ment 有出好多姆明既公仔配件,

https://www.youtube.com/watch?v=pEpuZ6d2OB8
如果攞黎外拍應該都好正,不過同師兄本身d公仔可能唔夾比例,

另外自己見到呢款覺得好靚,

下面呢款仲有埋燈,
https://www.youtube.com/watch?v=Mtdb-QP8hBE
離題離得太多:shy::DD

siubuy 發表於 27-5-2020 10:30 PM
呢間有樓梯同家具睇落好齊全,而且有埋公仔唔駛夾比例,

有d題外話,我見re-ment 有出 ...

估唔到有咁多款 {:1_377:} 深水埗玩具街得我果D咋, 我都想入水樽果D :love:
great post, lotsa love

謝謝 nikick :shy: