Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 魂限「METAL BUILD」GUNDAM ASTRAY GOLD FRAME天 HANA Ver.華

bunnyyau 發表於 28-10-2020 05:36 PM
激死,SF可以將件件由大埔分錯去元朗,宜家要星期五先到

------

頭先5點幾送到黎,之前完全無電話
4點落街買餸好彩剛好沖完涼洗晒D野應門

個人覺得衰過黑貓......

抱歉,離題一下,我認為SF對我嘅用處係SF站,不需要住址私隱性較好,而SF站開店時間長,基本上每天也有開店,而它店舖多,位置也算就腳,但bandai 魂限是否可寄去SF站?如可以真係寄去SF站好過,SF站還有编號,如地址用上中英文加SF站编號,佢自己地方,正常成日都要去,這樣佢都重要寄錯就抵打喇
mpp025 發表於 28-10-2020 09:52 PM
抱歉,離題一下,我認為SF對我嘅用處係SF站,不需要住址私隱性較好,而SF站開店時間長,基本上每天也有開店 ...

多個選擇係好事。
但擔心P.BANDAI和速遞既「優質」服務,只會愈搞愈多個問題。
-----
琴日客服話會今日補送,頭先CHECK網頁仲係無更新過,打定輸數。
廢事再打電話催班大佬。
SF事件後續。

預期一樣,昨天(星期四)沒收到貨,SF網頁亦沒更新。
今朝打去SF問,佢話件件未去到分件中心,今日(星期五)送唔到。
好客氣同佢講︰你公司搞錯件,遲左三日未到,係咪有責住跟緊D?
同埋我俾40蚊運費,無理由要比平郵慢。
------
速遞好司好甩漏,有咩問題最好自己跟緊D。
綜合嚟講, 由於我唔急收件, 所以我較為喜歡黑猫多過順豐!

下午再打多次電話,職員竟然答唔到件件係邊,要問送貨同事,叫我等多4個鐘先答覆到。
大佬,等左你成兩日,宜家連幾時到都唔知!

我話今朝打俾SF要求跟進,成半日竟然無左件事,連答覆都無。
SF自己送錯件,我要求佢盡快補送好合理。
顧客唔跟緊D,都唔知佢仲要搞幾耐。

bunnyyau 發表於 30-10-2020 03:46 PM
下午再打多次電話,職員竟然答唔到件件係邊,要問送貨同事,叫我等多4個鐘先答覆到。
大佬,等左你成兩日, ...

遇上這個情況感覺真係非常麻煩,祝師兄早日成功取件
師兄會否考慮出e-mail給香港魂shop,訴說今次情況,好讓香港魂shop知道事件,看看會否幫忙跟進或找出問題所在,寄望日後香港魂shop能與運輸方面有所改善, 減少大家遇上這個問題的機會