Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 姆明谷~史力奇流動的家

姆明一家有大屋, 要公平D, 史力奇都應該有營.

坊間無史力奇既營賣, 既然如此, 用一個簡單既方法同佢搭營啦, 用左二小時幫史力奇去砌, 比起大屋真係容易得多.

史力奇同史尼夫在姆明家門前空地起營喇.

搵到適合既木材.

起好框架

好快起好左, 呢個係雙人營, 史尼夫都可以一齊訓.

大致完成晒姆明一族既背景, 現在只要等好天出動拍實景 :$

感受到樓主對玩具既愛:$
以前都有諗過幫d扭蛋整間屋比佢地,於是買左盒玩具屋番黎,但到宜家都未砌:(
siubuy 發表於 26-5-2020 12:03 AM
感受到樓主對玩具既愛
以前都有諗過幫d扭蛋整間屋比佢地,於是買左盒玩具屋番黎,但到宜家都未砌 ...

今次我都下左好大決心去整, 整下整下就出左 {:1_374:}
ray1849 發表於 26-5-2020 08:58 PM
今次我都下左好大決心去整, 整下整下就出左

樓主仲要原創個下先犀利{:1_377:}
siubuy 發表於 27-5-2020 09:11 PM
樓主仲要原創個下先犀利

你果間屋係點架? 係咪網上見到果間開合式果款呢? {:1_197:}
ray1849 發表於 27-5-2020 09:37 PM
你果間屋係點架? 係咪網上見到果間開合式果款呢?
係呢一種

(轉網上圖)
d屋雖然唔係同d公仔好襯(我個d係pokemon扭蛋:),
但係勝在有間屋比d公仔住
不過問題係上網睇既時候就覺得好靚,睇左好多唔同款呀
買到番黎諗起要拉電線駁燈,同用d紙慢慢整d傢私就放置左....{:1_206:}:DD
siubuy 發表於 27-5-2020 09:46 PM
係呢一種

(轉網上圖)

呢間屋正呀, 用來放小忌廉公仔應該好好 {:1_377:}