Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 千值練 真三一

同場加映,帝皇萬能俠。

比較過市面的真三一產品,發覺暫時都係千值練的最吸引,一早去扭扭訂,但不知何原因要遲成個月才可取貨,於是今次始源去了千值殿訂,快一步可取貨。
今次最為人垢病當然是腰部,我那隻都係一扭就甩,結果要買坊間補品(平生第一次去儲物櫃取貨),但如果再緊實一點會更好,因不太支撐到背翼重量。另外那柄武器究竟是斧還是什麼,個人覺得大鎌刀好像好些,而且因重量問題,手也不可拿得實。至於上色就見人見致,有上色當然會好些啦。背翼我覺得像動畫般會好一點。由於手臀連接設計關係,當左右轉動手肘時,我會按實上臀才轉的。
等佢出金屬色改良版再入多隻:he:
wwwkcc 發表於 2-5-2020 01:28 PM
等佢出金屬色改良版再入多隻

我都估佢1年內應該會出改色。小弟收了黑色版真三一,其他顏色應該可以免疫了。哈。
nugudam 發表於 2-5-2020 02:01 PM
我都估佢1年內應該會出改色。小弟收了黑色版真三一,其他顏色應該可以免疫了。哈。 ...

千值:黎緊出終極真三一,有金屬上色,綠色部分全用邊明件,對翼同大斧重新設計,定價$3000
佢隻原膠紅色真係唔理想,好似紅迷初版咁,不過三一都照入咗先,睇吓佢幾時出改色版。
無論bandai或千值 都係一模多用,或直接改色重用,但係再出都會有買家。天下烏鴉一樣黑,反正真係有巿場,無計。。。
nugudam 發表於 3-5-2020 01:19 PM
無論bandai或千值 都係一模多用,或直接改色重用,但係再出都會有買家。天下烏鴉一樣黑,反正真係有巿場, ...

唔明咁有幾黑... 又唔係要迫你買多次, 只係多個選擇有乜唔好?