Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 機械人研究所:G.F.F.M.C. MS-06C Zaku II C型 / 量產型綠渣古

今次「機械人研究所」為大家送上《機動戰士 Gundam / 高達》中最常出現既機體:MS-06C Zaku II C型 / 量產型綠渣古。但介紹既系列就唔係一般平(貧)民可以「量產」既 G.F.F.M.C. 超合金 版。到底 d 隻渣古好唔好玩呢?就等 Vince 同 白狼 同大家分享一下啦 ~ {:1_208:}

GUNDAM FIX FIGURATION METAL COMPOSITE MS-06C Zaku II C型 / 量產型綠渣古
價格:20,000 yen (未連税)
發售:2020年4月

https://youtu.be/ulI9Be1sZzE

主持:Vince、白狼
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

吓。。。膠喉管會自動分解。。。點解唔用珠珠喉,幾年又出改良版,到時要玩家換掉舊渣古。。。萬惡bandai
要環保合規,現今的膠係會自我分解。唔係Bandi萬惡。
wkhken 發表於 2-5-2020 02:12 PM
要環保合規,現今的膠係會自我分解。唔係Bandi萬惡。

那到時渣古應該只剩metal build 骨架。。。
小建議, 白狼可以把咪別在領口地方, 因為您說話聲調比較柔與沈 (對比Vince), 部片收音忽高忽低.

S.White 發表於 3-5-2020 01:49 AM
小建議, 白狼可以把咪別在領口地方, 因為您說話聲調比較柔與沈 (對比Vince), 部片收音忽高忽低.

...

:64: 謝建議,我下次會留意。thx

ps. 只要比c父佢用「問候語」.... 佢把聲就會好入咪 ... :69:
睇左當買左................ {:1_372:}
Douglas.M.Saint 發表於 8-5-2020 12:39 PM
睇左當買左................

身為自護公國既子民竟然唔買 ?
Douglas.M.Saint 發表於 8-5-2020 12:39 PM
睇左當買左................

德哥唔賣會後悔的,唔好慳果一千幾百,以你既身份,其實應起碼買3隻組織小隊。
nugudam 發表於 8-5-2020 09:27 PM
德哥唔賣會後悔的,唔好慳果一千幾百,以你既身份,其實應起碼買3隻組織小隊。 ...

Too expensive... Skip... {:1_372:}