Toysdaily 玩具日報

查看: 9656|回復: 17

[玩具攝影] 始終如一 - 最愛既拉打 V3

仮面ライダーV3 是1973年2月17日至1974年2月9日,每週六晚間19:30至20:00於播映特攝劇集,全52集。香港則由麗的電視中文台(亞洲電視本港台前身)於1976年播映。.....當年就係太紅..有個嚫仔跟住Rider kick....就飛左落街.....1975年7月29日宣告停播《幪面超人V3》...就無得睇啦 .....anyway....

自己儲了一些V3 figure ..小小地分享

宮內洋(主演]風見志郎 + 主唱) 親筆簽名相片 和之前昭和幪面超人系列書仔

Medicom RAH 及 RAH220 .... 220既身形係最正

SH. Figuarts ,好快D出真骨..2v腳 joint 已裂...

早前盒蛋和N年前扭蛋 + 合金颶風號

50cm不可動(唔記得點入手) + 眼鏡廠1.5cm 3D print

我無Q版 ... 就咁多

thank you

~~~呀卡依,呀卡衣.... 呀卡依kamen 樹落依樹me~~~

正到爆 {:1_221:} ,我都好期待昭和出多d真骨
MaximilianC425 發表於 24-4-2020 07:11 PM
正到爆  ,我都好期待昭和出多d真骨

係,希望今年⋯⋯出完Amazon 應該到佢
220 size  一流,可惜成唔到主流
Great collection!
Thanks for sharing.

Do you also like V3 in "Kamen Rider the Next"?
Or the SIC version?
kagaloo 發表於 25-4-2020 10:23 AM
Great collection!
Thanks for sharing.

SIC ver is great. But I like the most classic one.

The next.....not my cup of tea...lol
nela 發表於 24-4-2020 11:15 PM

平成骨雕排住隊出,電王、ooo各組形態,古迦展覽過4款型態,昭和好似已經被放棄咁,我都等緊 V3 ! 雖則我已經有 V3 rah 12吋及shf和暴風號  !
必殺技 "風雷電" 印象深刻.
初次响網上睇V3 ,之後愛上咗昭和仮面ライダー{:2_297:}
期待明年仮面ライダー50周年會推出昭和真骨
nela 發表於 24-4-2020 11:15 PM

我而家期待緊bandai出兩個頭還原前期後期V3 (癡心妄想 :)
Nice collection {:1_377:}

多謝加精⋯⋯

但我是縮圖upload相⋯⋯但睇返好多符號字出來⋯⋯編輯時又唔見⋯⋯點搞
nela 發表於 27-4-2020 08:58 PM
多謝加精⋯⋯

但我是縮圖upload相⋯⋯但睇返好多符號字出來⋯⋯編輯時又唔見⋯⋯點搞 ...

按 編輯 後,係右上角有個位選 純文字 版。你就可以 del 返 d code。

Thanks and done  發表於 27-4-2020 11:32 PM
咁最尾有冇入埋真骨?
三師兄返晒嚟!!