Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 1/144 GETTER DRAGON 新三一萬能俠1號 (INFINITISM)

可能舊三一剛剛出合金魂,所以出佢先,加上Getter Dragon向來少商品,我都想佢出模型,不過...點解又好似帝皇頭大身細架?笨大近來都係咁 :(
模件共用原則下,應該唔會出二三號了
不過點解唔包一架合體前的機。。。。{:1_203:}
覺得比預期型 +1
希望佢出 Getter Robot +1
:78:
上次隻帝皇初初睇圖都覺得幾好,但砌完就覺得佢頭大腳又長。
wkhken 發表於 23-4-2020 10:03 AM
個頭做乜事,俾人打到成個豬頭咁嘅?

又係喎..................{:2_305:}
爛甲真系好醜樣
唔知幾時到勇者王呢
設計咁差都出 Product 呢個系列應該差唔多到尾了!

共用模件係咁出,手臂大脾腹部個模都啤爛啦!砌個下都幾悶{:1_200:}
巨靈神個頭都無點改,點解三一個頭改得咁醜?
Yeah!!! Yeah!!! Yeah!!! Yeah!!! Yeah!!!  {:1_197:}

正!!!!記住遲啲出埋真三一!
反而想知呢個會唔會係一個系列,
之後會有更多其他超級系機械人加入.
比例差、頭雕醜,但因為係新三一,應該都會失守,鬼叫產品少又有愛咩…
Gundam6j 發表於 25-4-2020 02:11 AM
反而想知呢個會唔會係一個系列,
之後會有更多其他超級系機械人加入.

呢個系列暫時都仲係出d永井豪原作嘅機械人模型,如果方向繼續冇變嘅話,金剛飛天鑽可能有機會出模型?
睇睇下有七成係用萬能俠一號嘅件。
toyaily3388 發表於 23-4-2020 09:59 AM
本體50米高,1/144即係34.7cm,最後幅圖拍埋落HG支架好似無咁大

唔洗想了,一定同鐵甲萬能合一樣SIZE,個比例係大概的啦,一定用返兼容板模