Toysdaily 玩具日報

查看: 17779|回復: 27

[新品消息] 2020年9月 ROBOT魂<SIDE MASHIN> 新星龍神丸 30周年特別紀念版

玩NX系列好過
嘩!原本係魂限,加個「30周年特別紀念版」的名堂,竟然可以變店販,B社真係好野!
對於想後追呢隻R版新星龍神丸的師兄來講的確係好事來,但「魂限」二字其實仲有乜野意義可言?
個定價好貴
THOUTHER 發表於 22-3-2020 10:32 PM
嘩!原本係魂限,加個「30周年特別紀念版」的名堂,竟然可以變店販,B社真係好野!
對於想後追呢隻R版新星 ...

意旨只係為30周年將個品牌渣到盡而已, 睇死佢之後輪到龍星丸
不斷返出都唔緊要。最重要係會唔會出新貨先
sbyk 發表於 23-3-2020 05:54 AM
不斷返出都唔緊要。最重要係會唔會出新貨先

呃自己當然想笨大出, 我唔會對呢個有好大期望, 一陣佢出就係果幾隻七魂合成獸就不如咪鬼出
k_dash 發表於 22-3-2020 11:24 PM
意旨只係為30周年將個品牌渣到盡而已, 睇死佢之後輪到龍星丸

係真係會出龍星號又唔錯呀!!:)

城隻電鍍金色既龍星號,幾靚呀!!{:1_221:}

我實買!!:shiny:
Lau 發表於 23-3-2020 11:16 AM
係真係會出龍星號又唔錯呀!!

城隻電鍍金色既龍星號,幾靚呀!!

同感!電鍍龍星必入。
呢隻跟本上出得唔靚,樣同比例都怪怪.  Nxedge個隻靚好多
insomniac 發表於 23-3-2020 07:53 PM
呢隻跟本上出得唔靚,樣同比例都怪怪.  Nxedge個隻靚好多

R魂外形算可以啦, 係關節簡化得太過份, NX呢隻其實都有缺點: 背翼個分拆設計唔跟原設, 大腿關節好幼但又唔可以內外八字咁扭, (有人以為個關節好好扭結果扭斷咗), 都唔係好R魂好多
Lau 發表於 23-3-2020 11:16 AM
係真係會出龍星號又唔錯呀!!

城隻電鍍金色既龍星號,幾靚呀!!

我都會買, 呢隻係還返比各fans的, 最想佢出R魂版黑龍角
k_dash 發表於 23-3-2020 08:29 PM
R魂外形算可以啦, 係關節簡化得太過份, NX呢隻其實都有缺點: 背翼個分拆設計唔跟原設, 大腿關節好幼但又 ...

R魂版新星龍神丸出得再差起碼都仲扭得吓,NX版果堆魔神關節唔單止假,膠料亦差,摸上手質素應該同Gundam Universe同等級,但係NX版賣得貴過Gundam Universe一大截,咁好賺,難怪B社落重藥,整番套「七魂之龍神丸」掠水咯!想B社响R魂出番魔神系列,只怕「回頭太難」了!
THOUTHER 發表於 24-3-2020 05:50 PM
R魂版新星龍神丸出得再差起碼都仲扭得吓,NX版果堆魔神關節唔單止假,膠料亦差,摸上手質素應該同Gundam  ...

NX魔神啲大腿設計真係流得交關, 2隻龍神丸都係唔扭得, 啲關節又軟賴賴, 膠料又次一等, 真係為情意結而買...