Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂限 DX超合金 劇場版 VF-1A VALKYRIE (柿崎速雄機)

不歸路......:help:
滲線及改冧巴:he:

個數目字錯完可以再錯,咩垃圾公司。

Ching 滲線後十分精美,小弟好想學吓,請問用什麼油同工具呢,小弟少砌模型唔太熟,thanks
faixwong 發表於 8-9-2020 12:15 AM
Ching 滲線後十分精美,小弟好想學吓,請問用什麼油同工具呢,小弟少砌模型唔太熟,thanks ...

師兄上網睇教學好啲因我都係半桶水,留意如要滲模型記得一定要組裝前滲,唔係會有機會爆膠,合金成品玩具就唔太緊要:77:
https://www.youtube.com/watch?v=AKsp82tBvSk
wwwkcc 發表於 8-9-2020 08:43 AM
師兄上網睇教學好啲因我都係半桶水,留意如要滲模型記得一定要組裝前滲,唔係會有機會爆膠,合金成品玩具就 ...

Thanks ching 提醒

最近才儲夠錢入手DX VF-1S(movie edition),真的很不俗,只係唔喜歡條膠槍帶,所以⋯

多色真皮選擇,配合心情!

RX-78-02 發表於 10-9-2020 10:46 AM
最近才儲夠錢入手DX VF-1S(movie edition),真的很不俗,只係唔喜歡條膠槍帶,所以⋯

是不是要配多條綠色呢? 其實機身綠色部份應該可以做換件,換紅色或其它顏色等,增添玩味。
RX-78-02 發表於 10-9-2020 10:46 AM

嘩⋯⋯好高級用真皮槍帶:love: