Toysdaily 玩具日報

查看: 6586|回復: 15

[玩具攝影] 聖衣神話 - 天魔星曼陀羅花奎因

黃金12宮打穿牆後, 3小強出發去極樂世界時, 紫龍留底 1個打3個. 奎因就是 嘆息之牆三人組之一, . 三巨頭拉達曼迪斯的直屬冥鬥士

冥鬥士里唯一一款植物特徵明顯的戰衣. 原型是曼陀羅花(mandragon),是由斷頭台滴下的鮮血變成的花,內有人形,而且分男女,會發出慘叫聲,具有仙藥和護身符雙重身份,知名度非常高。

絕招係血花剪刀.

不是只只冥鬥士也有入, 上次已經係蝴蝶了. Feel 呢2款好 match. 所以入手.

非官方笨大產品?
laiken 發表於 25-2-2020 07:56 PM
非官方笨大產品?

是笨大產品喔...

但花瓣唔夠大..人頭又好似過大..{:1_376:}{:1_222:}

無計啦,今次仲係用緊舊神話素體,頭大身細的確係缺點。但B社係第一次將佢實物化,小弟二十幾年前睇「天龍版星矢」(有番咁上下年紀的師兄應該知道「天龍圖書」是甚麼),第一眼見到佢已經一見鍾情,或者日後會有EX版,但唔知又要等幾耐,小弟唔想再等啦,玩住先啦!所以小弟都有訂呢隻!
車田筆下有幾件冥衣設計得特別靚,包括今次天魔星同埋地妖星冥蝶,另外小弟極為欣賞天捷星蛇頭鳥,希望B社早日推出,魂限都得!不過唔知又要等幾耐了!多謝nela兄的分享!
人型時花瓣可動⋯⋯係細咗少少⋯⋯不過設計係幾靚
多謝分享,我覺得可能pose問題,冇乜氣勢。
不過我記得當年一隻天哭星炒粉後,麻煩其餘果百多位鬥士去一去魂限果邊排隊
THOUTHER 發表於 25-2-2020 10:04 PM
無計啦,今次仲係用緊舊神話素體,頭大身細的確係缺點。但B社係第一次將佢實物化,小弟二十幾年前睇「天 ...

當年睇漫畫以為是女人,出神話才知道真面目
THOUTHER 發表於 25-2-2020 10:04 PM
無計啦,今次仲係用緊舊神話素體,頭大身細的確係缺點。但B社係第一次將佢實物化,小弟二十幾年前睇「天 ...

相信有少少戲份的冥鬥士都會出晒..:shy:
飛雪 發表於 25-2-2020 10:38 PM
多謝分享,我覺得可能pose問題,冇乜氣勢。

神話活動係差, 硬直就無問題 ....但我 like 星座形態 more

係, 呢只天魔星係 design 得唔錯.

現在閒角冥鬥士已全部經魂限出....出ex版...到退休都未必有

ps . 一樣睇天龍版星矢
Support 神話分享{:1_208:}

呢件係尷尬冥衣之一仲要係女體冥衣比男的着
漫畫版胸部仲要更尖旬型

來到動畫版竟然有所收斂!神話裝着胸....仲要扁波!
(黃心㯋扁波女):p

冥衣神態唔靚
花葉唔夠大
女體身型唔夠纖細....一d都唔優美
着上身既造型同動漫設定有落差:42:

多謝分享!

純白騎士姬Saber 發表於 26-2-2020 03:29 PM
呢件係尷尬冥衣之一仲要係女體冥衣比男的着
漫畫版胸部仲要更尖旬型

加2張圖, 波路還可接受吧~~~

又未係太差

星座形態係身形唔夠修長,至於人型裝着可惜乳量不對呢  發表於 2-3-2020 11:22 PM
星座型態幾靚