Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年10月 超合金魂 GX-66R 無敵機械 TRIDER G7

不~你攪錯了,我赞同你們嘛!

無工做無錢開饭比家用,繼續去買啦!!!

高達&變型金剛&聖鬥士同模改十幾隻色照出,大量死忠死士會照樣買!!

這隻G7萛得什麽呢?無飯食無屋住瞓街就萛餓死都要去買同模多色版本,這才是「真玩具迷」本色嘛!!!

我真係替你們感到光榮㗎~

由GX-01開始,已經有改色再出,只係當年好似唔係叫R版而已。呢隻唔係B記第一隻R版,應該亦唔係最後一隻。唔好理佢係舊客買多一隻、定係新客有機會追番,都證明 B 記見到市場。合金魂系列之中嘅機械人,除咗幾隻 EVA 之外,我有齊,但係完全冇入過 R 版。我比較簡單,只要佢出R版之外,每一兩年正正經經出隻新大合體俾我就得喇。

同雷登一樣,白色靚啲、襟擺啲。當年我怕咗雷登嗰個大盒先買金屬色。今日玩玩具嘅,二三千唔算係大錢,不過地方真係有問題。

已經唔係講政治,真心唔明樓上位師兄點解咁燥。:38:

Garycharm 發表於 27-4-2020 01:53 AM
由GX-01開始,已經有改色再出,只係當年好似唔係叫R版而已。呢隻唔係B記第一隻R版,應該亦唔係最後一隻。唔 ...

可能佢有好多隻舊版用黎炒,而家出R版燶晒咪嬲嬲豬囉.

好在無講政治咋,如果唔係連祖宗18代都唔放過你.

我自己就未持有呢隻,到時睇下咩價囉...
G7 so far 都無乜炒起,不同大武士⋯⋯所以果位人兄咁大反應⋯⋯:38:
細個曾經有隻細比例可變玩具加埋香港冇播過, 對佢既愛只足夠入一隻小比例平價玩具, 希望有廠可以完夢呢隻放棄!
笨大超合金多數都係"made in China",有多D生產,國內同胞先至有更多就業機會。
真係愛國o既朋友,其實唔應該咁火爆鬧笨大。
G-man 發表於 26-4-2020 04:45 AM
咁大家放長双眼看,到時銷量就可以清楚证明呢一隻卡通白色,究竟會有幾多人會喜歡佢。

大多数回應也是已經 ...

ching你已經錯晒重點, 到底你係唔LIKE佢隻白色定唔LIKE佢出改色?如果佢係出白色先再出銀色你會唔會讚佢大進步超成功?
仲有我諗一件玩具銷量好唔好最大原因應該係取決於個角色受唔受歡迎而唔係隻色靚唔靚...

其實笨大有權出玩家亦有權唔買, 我唔明你點解妄想D人好似有強迫症咁佢出D乜就一定會買齊晒咁...你鍾意一件衫都唔會買齊咁多隻色呱?
Agito 發表於 26-4-2020 10:57 AM
你想點樣?五颜六色?見過鐵甲萬能俠配金剛飛天鑽色超肉酸。

有乜點樣出得肉酸咪唔好買囉就係咁簡單

以前未儲開超合金魂,所以佢再出再版自然就會買。若自己已買唔等於其他人都買咗,非常簡單。不過如銀灰地方轉做白色,心口個金色logo點解唔轉返做黃色,其他部位都可以順便轉淺色少少,而家contrast太大。新版有架飛機但冇咗架車,不如好似巨靈神咁分開賣啦。
呢排又多番痴線佬,青山開放日?{:2_295:}
其實鬧隻玩具有咩問題,死物一件,唔好鬧人就得啦!

想佢出番呢隻R版多D, 果時真係出得太膠, 如果反過黎出番多D金屬色就好
nobita16 發表於 3-5-2020 11:47 PM
想佢出番呢隻R版多D, 果時真係出得太膠, 如果反過黎出番多D金屬色就好

我都想,佢重有架分體戰機可以同三隻機械人合體,最好跟埋
bigbigfriend 發表於 3-5-2020 11:57 PM
我都想,佢重有架分體戰機可以同三隻機械人合體,最好跟埋

X2 Here 冇咗架機係一個好大嘅遺憾