Toysdaily 玩具日報

查看: 7065|回復: 12

[個人收藏] FSS IMS 1/144破裂人偶 黑騎士 MG 百式壞+改

兩個月,返工放工煮飯洗衫奏仔陪老婆,唔出街就砌模型,竟然砌咗七盒(第八盒就完成)。

Volks FSS IMS 1/144 破裂人偶,黑騎士,噴罐加滲線

MG百式壞,素組滲線改裝,水貼,蝕刻片
MG百式改加HG米加粒子炮,素組
MG百式加MG HWS,噴罐滲線

屋企重有MG 獨角獸Plan B同MG 自由2.0,素組滲線,等上水貼

另外砌緊Volks FSS IMS 1/100 黑騎士 (之前噴得唔好,洗咗油,等噴)
Volks FSS IMS 1/100 LED Mirage v3 Inferno Naplam,噴好外甲滲線,等噴骨架(噴罐啲紫色唔係好得⋯)

今年目標:
Wave FSS 1/144 KOG 爆頭
Volks FSS IMS 1/100 炎子
Volks FSS IMS 1/100 海子
Volks FSS IMS 1/100 破裂人偶 (搵到代購但寄唔到返香港)
MG 神高達 明鏡止水
HG 1/100 巴巴托斯 狼王 解除限制/單手/紅眼
MG FAZZ
RG 獨角獸鳳凰 阿金 阿銀
砌咗咁多模型:Q勵害{:1_377:}

環境如果係office的話
唔明返工why可以砌模型
仲可以放大堆作品喺公司?

真心羨慕
8掛一下  返咩工
砌好既模型可以放公司{:1_215:}
成個模型海咁..:@:@:@
真羨慕有咁大地方擺...
當然唔係喺office砌模型啦
其實老細們唔介意,交到數嘅話。

~明白。  發表於 20-2-2020 09:54 AM
師兄真利害,砌得又快又靚{:1_221:}

FSS IMS 1/144系列,難唔難攪?
robotkelvin 發表於 20-2-2020 02:34 PM
師兄真利害,砌得又快又靚

FSS IMS 1/144系列,難唔難攪?

全部件都要用模型膠痴,唔似Bandai模型。
同埋分色唔似Bandai咁好。破裂人偶個盾,我偷雞唔油嗰啲白色圓點。
整體而言,好過壽屋嘅模型。

i feel Koto is better than Volks-IMS.  發表於 20-2-2020 10:39 PM

not make mirror effect on 黑騎士?

IMS 1/144 破裂人偶:help:
i also want this. but not see in local stores :56:

v3 Inferno Naplam :57:

今年目標:
Armored Core or Metal Gear REX(s) :shy:
ygat2005 發表於 20-2-2020 10:35 PM
not make mirror effect on 黑騎士?

試咗好多方法,噴罐都係做唔到鏡面。可能要買返枝噴筆。

兩隻1/144都係淘返尼。

噴罐做唔到鏡面? my batsh is used spray cans & gloss coating.  發表於 21-2-2020 08:52 AM
seleven 發表於 20-2-2020 10:44 PM
試咗好多方法,噴罐都係做唔到鏡面。可能要買返枝噴筆。

兩隻1/144都係淘返尼。 ...

淘返來?平過香港買咩?
黑騎士個盾上的紅色位有無分件?我最想砌黑騎士......
robotkelvin 發表於 21-2-2020 11:05 AM
淘返來?平過香港買咩?
黑騎士個盾上的紅色位有無分件?我最想砌黑騎士...... ...

計過差唔多,之少我唔使特登落鋪買。
黑騎士個盾有分件。