Toysdaily 玩具日報

查看: 32989|回復: 11

[個人收藏] 超級鴨~戰國巫女配件包/SUPER DUCK SET042 SENGOKU BLADE : SENGOKU

對於巫女作品嘛...就想到1996年彩京發行街機橫向卷軸射擊~[size=15.008px]戦国ブレード/Sengoku Blade/戰國之刃
這部作品除咗獨特的世界觀外最吸引既地方就是司淳人設

我就是衝着人設來打過呢款射撃電玩
亦買過家用移植作品
暴れん坊巫女 こより並唔多選用
反而我最常用就係金髪の少女忍者 ユーニス
至於帰ってきたターボ坊主 天外
復讐の剣術士 翔丸(最後一板既Boss係佢father)
反逆のからくり武者 ハガネ
風雲はだか侍 アイン(隠しキャラクター)都甚少選用
反而SS版追加隱藏角式小女巫マリオン
來自彩京1994年射撃電玩『ガンバード』(GUNBIRD)都用過
最後都未能理解why人物會識飛既??{:1_206:}
擬似超級鴨巫女一號人物:暴れん坊巫女曾經出過PVC唔多

來自SNK Neo Geo格劍對戰電玩待魂第一作
サム/待魂 蝦姨巫女 ナコルル
PVC商品都唔少可見受歡迎程度
所以同超級鴨巫女唔脗合

擬似二號人物:巫女羅将神ミヅキ~作為SNK Neo Geo格劍對戰電玩待魂第二作
真サム/真.待魂~霸王丸地獄變最終Boss
未有出過PVC

SUPER DUCK SET042SENGOKU BLADE : SENGOKU ACE EPISODE II  WITCH SET
參照[size=15.008px]戦国ブレード~暴れん坊巫女 こより形象
擬真人商品化

Packing List:

Head Sculpt x 1
Goggle x 1
Necklace x 1
Huge BreastPiece x 1
Hakama x 1
Panties x 1
Geta x 1
Hand x 2
Talisman x 1
Religious instrument x 1
任何包膠素體都無法打造呢款巫女身體
所以就包含1個Necklace配件
所謂Necklace配件實物是個有頸部無肩至到胸部長度既矽膠皮套
用來套住上半身素體
隨盒提供的攞護符左手配件記得係姆指與食指之間用刀片切開
之後會有用

SUPER DUCK SET042SENGOKU BLADE : SENGOKU ACE EPISODE II  WITCH SET

先分享頭雕
由於商品有素上妝關係
所以同素體會有色差

再來全身分享
建議配上需另購入既TBL S10D白肌素體
應該係同肌色相近啩?
素體必需套上Necklace配套
當套好之後會發現頸脖變粗
睇落似個頸有事既病患。。
同時頸口會頂住整顆頭雕
想做低頭族...會好困難
穿上假胸套件反而會有更多時間頭昴昴。。。
木屐鞋連腳掌裝上去
內裡又係空心滴
唔容易支撐到巫女站姿。。。。。。
旁邊就係巫女配件包裝盒子
素體另購

除了頭雕, 其他幾好.....配個OB頭好D
nela 發表於 12-2-2020 11:13 PM
除了頭雕, 其他幾好.....配個OB頭好D

的確

配OB頭會係個提昇的層次
超級鴨這顆頭就係頭髪唔好睇
妝容順眼過TBL

未有OB頭Target
頂住先囉

反正我唔反感

最理想頭雕就係可動眼+開合眼皮+開合嘴+伸脷玩意
希望唔使等好耐啦{:1_222:}

.......你就係妖!

貼護符 打妖孽  巫女驅邪除妖:*

純白騎士姬Saber 發表於 13-2-2020 12:04 AM
的確

配OB頭會係個提昇的層次

你想果D...要玩1:1

OB頭 ... 年前 TB (X魚) 入了2個.

Athena 也是用超級鴨系列 + 嵐素體

都唔錯吖  發表於 13-2-2020 09:24 PM
nela 發表於 13-2-2020 06:11 PM
你想果D...要玩1:1

OB頭 ... 年前 TB (X魚) 入了2個.

唔使1:1....

多功能頭雕將會係出吹氣公仔公司/1:6/1:12矽膠素體TBL  超級鴨 將來的指標http://www.luantoys.url.tw/archives/61844
http://www.luantoys.url.tw/archives/77309
http://www.luantoys.url.tw/archives/54243
從超級鴨有出可動眼頭雕 / 合起隻眼表情頭雕 / 合眼張口 / 開眼吐舌表情頭雕
(謎之聲:就開眼吐舌表情頭雕來睇 舌頭如係可加可減之物既話 咁舌頭都可應用到合眼張口果類頭雕吧  當實現邪惡玩法前既代價係要買2種頭就好唔抵了)
果d另類頭雕 都係囡囡頭 試探市場反應來睇

可以大膽推斷發展多功能頭雕開拓成人市場會係佢哋終極目標
一些女素體穿越道德底線for成人把玩就如縮細版吹氣公仔有出出入入隧道既商品唔係無可能
就睇生產厰商把唔把持得住啦

你隻自組女神頭雕睇唔清楚
嵐素體好有肉感喎Baby fat嗎?
肩膞好橫喔
會唔會拉長咗女神年齡咗d?
乳量似乎不對xdddddd
http://www.luantoys.url.tw/archives/45045
明日香配呢款OB頭好有個性
果然到達另一個層次:64:

總要來個全身耍Pose滴><

追加圖片~跳巫女舞
素體比較可惜就係未能做到乳遙...
表現唔到胸部跳躍動感....

頭髮如果穿有鐵線可以連馬尾一同樹起就可能做到羅將神水姫怒爆發模式

會增添巫女施術氣勢
邪氣都得

可惜超級鴨巫女頭唔支援呢種玩法