Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] GSC MODEROID 機動警察 系列

yugi 發表於 6-2-2021 10:17 PM
水貼又易碎又貼唔穩我都一樣唔知點解D人見到水貼就好似執到寶

水貼夠簿, 貼弧位又夠貼服, 貼完再上保護油會比較靚.

以前砌飛機模型, 勁多水貼, 但貼完效果靚. 反而如果換咗係普通貼紙效果不敢想像. {:1_376:}

見到幅圖, 諗住拎返副山口式出嚟玩吓. 點知一開盒就發現出晒油...

結果連埋副未開盒嘅 2號機一次過掉晒. T_T
我真係見識少,砌咗模型三十幾年第一次見有人話水貼唔好,世界真係無奇不有:x
stonekeung01 發表於 6-2-2021 11:39 PM
我真係見識少,砌咗模型三十幾年第一次見有人話水貼唔好,世界真係無奇不有 ...

水貼的使用門鑑較高,普通素組的人一般都唔會用,;膠貼雖然效果唔算太好,但勝在方便易用,所以兩者都會有擁躉:love:
Dancougaproto 發表於 7-2-2021 12:08 AM
水貼的使用門鑑較高,普通素組的人一般都唔會用,;膠貼雖然效果唔算太好,但勝在方便易用,所以兩者都會 ...

用水貼有幾困難? 又唔係咩新野,都出現咗幾十年啦
門鑑? 有水,有綿花棒/紙市,一支消光就解決到。只係唔肯試唔肯學
yugi 發表於 6-2-2021 10:17 PM
水貼又易碎又貼唔穩我都一樣唔知點解D人見到水貼就好似執到寶

咁呢D係個人技術問題,唔關張水貼事......
新作發表

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

『WH32』發表

MODEROID AV-0ピースメーカー PEACE MAKER

MODEROID HAL-X10

MODEROID 98式特型指揮車+99式特型レイバーキャリア  指揮車及運輸車

1/60 MODEROID TYPE-J9グリフォン フライト&アクアユニットセット 鷹頭獅 飛行及水中單元

http://whl4u.jp/wh32/gallery/#/

本帖子中包含更多資源

x
『WH32』展出

https://hobby.dengeki.com/event/1183307/

本帖子中包含更多資源

x
終於有廠出 Peace maker
可惜冇做埋駕駛倉, 1/60 啱晒同 Diaclone 一齊玩
『WH32』展出

https://news.amiami.jp/event/2021/02/269733.html

本帖子中包含更多資源

x
MODEROID TYPE-J9 鷹頭獅

MODEROID TYPE-J9グリフォン
PS&ABS製組立て式プラスチックモデル
1/60スケール
全高:約130mm(頭頂高)
原型:Arm-Q
発売元:グッドスマイルカンパニー
価格:4,364円(税別)
2021年8月発売予定

MODEROID TYPE-J9 鷹頭獅 飛行與水中裝備

MODEROID TYPE-J9グリフォン フライト&アクアユニットセット
PS&ABS製組立て式プラスチックモデル
1/60スケール
全高:約130mm(頭頂高)
原型:Arm-Q
発売元:グッドスマイルカンパニー
価格:5,000円(税別)
2021年8月発売予定
(本体一樣)

https://hobby.dengeki.com/news/1188255/

本帖子中包含更多資源

x
HELLDIVER 日本已出貨

本帖子中包含更多資源

x
香港尋日上網見到有賣,但放工已經秒殺⋯⋯