Toysdaily 玩具日報

查看: 17092|回復: 22

[玩具攝影] Storm Collectibles~KOF98 テリー・ボガード

KOF 94日本隊 VS 意大利隊互啤

既對峙插圖可謂經典

只有Storm Collectibles出KOF角式
要完全實現未知有冇出齊人機會
既然領隊都有
目前可做到Single Play 1Vs1了

:78:

餓狼傳說系列參賽者:泰瑞.柏格

Terry Bogard (テリー・ボガード)
Power Wave

Burn Knuckle

Crack Shoot

Figma都有出2隻,京同八神
mushroom 發表於 6-2-2020 11:02 AM
Figma都有出2隻,京同八神

咁講都係
其實shf都出過一隻
2家品牌出完一 二隻相關角式似乎收咗KOF皮
能夠延續出Kof角式出落去既希望就只有Storm Collectibles....吧
純白騎士姬Saber 發表於 6-2-2020 11:50 AM
咁講都係
其實shf都出過一隻

係,佢仲有出鐵拳,都幾靚
mushroom 發表於 7-2-2020 12:18 AM
係,佢仲有出鐵拳,都幾靚

鐵拳7都有支持
趁做特賣買咗老頭子三島平八
頭髪表現就差d
而且件衫好大陣膠除味...{:1_212:}

拍埋豪鬼度
出得比佢仲細隻
睇來
難以實現鐵拳7對打了。。。

純白騎士姬Saber 發表於 6-2-2020 11:50 AM
咁講都係
其實shf都出過一隻

figma整得咁差,緊係收皮,figma根本駕馭唔到八神,京男子力咁高的男角,桐人依類佢地就掂,figma一開始應該出不知火舞,雅典娜
G3X 發表於 7-2-2020 07:25 AM
figma整得咁差,緊係收皮,figma根本駕馭唔到八神,京男子力咁高的男角,桐人依類佢地就掂,figma一開始應該 ...

figma出京同八神反而明智
貪其學生哥身份自然營合到
在學支持者市場
出得瘦削身形都係符合學生高身份又夠美型嘛
都幾有同人feel
https://tw.manhuagui.com/comic/22634/
諗起94漫鷹岬諒版本!:he:

舞同麻官相信係壓逐
沒料到市場對京同庵好似唔受落!
至KOF系列停咗/收皮?佢哋先知

八神好難會做得好....
就算Storm Collectibles都駕馭唔到
至少髪型上修得唔算靚    。。。
四個頭雕都係同個髪型無甚變化。。。。。。

純白騎士姬Saber 發表於 7-2-2020 10:52 AM
figma出京同八神反而明智
貪其學生哥身份自然營合到
在學支持者市場

FIGMA太瘦,太矮啦,咁的身型夾99造型就受,同校服京唔夾。同埋figma個樣太輕小說d男主高中生味道,14遊戲個樣仲好dd,起碼似返個青年:(

Rising Tackle

Power cheage

Power Dunk

轉帽呢?{:1_375:}
媽媽!Storm出得唔夠細心
竟然忽略出Power Dunk
Terry既小動作....轉帽的重要性:angry:
Power Geyser

G3X 發表於 7-2-2020 11:11 AM
FIGMA太瘦,太矮啦,咁的身型夾99造型就受,同校服京唔夾。同埋figma個樣太輕小說d男主高中生味道,14遊戲個樣 ...

:(:(咁又係
https://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=3851930
八神似乎造得好d

有d似夏元雅人Ver!

Storm Collectibles~KOF98 テリー・ボガード
嚴格來講我未能收貨:67:
テリー・ボガード可以肯定可動唔差  動作夠玩
盒繪採用餓狼/KOF公認官方畫師森氣縷插圖
實際上Figure臉相是兩回事
攞來參考嘛
造型方面無問題
前面頭顯得過大且粗糙
可見Storm Collectibles啤膠技術可以去到何等程度
四個表情還可以
馬尾頭髪靠提供4條插入 選罷方位  唔夠
欠缺垂直一條馬尾
末端係唔係要加個小Ball Joint 插入會好d呢
帽子不設轉動!
Storm Collectibles可知道
テリー・ボガード有招叫Power Dunk??
出招中有個轉帽小動作
咁都可以忽略{:1_206:}
脫帽必備 有顆完整頭必備
Storm Collectibles犯了和B社品牌Shf同個錯
就係Ko完冇得拋帽All right
超必特效竟然多刺.....根本唔明火炎最猛烈程度係光亮
如果物化可提議只做尖刺型狀光滑曲面吧

我好懷疑Storm Collectibles 有無玩KOF電玩?

有無對角式有冇充份了解??

Tutorial Combos Del The Fighters King 98特里·博加德

特效肯定唔夠
呢點可以諒解

テリー・ボガード有大火特效比8神定價高可以理解
Storm Collectibles 對角式了解不足
前面頭髪粗糙 馬尾唔用Ball Joint插 脱帽No 轉帽No 欠缺脱帽後完整頭雕 外套衣領待改善
所以唔收貨
如果唔係送怒卡爾特效既話...
我情願等Storm Collectibles出テリー・ボガード 1.5/2.0啊

純白騎士姬Saber 發表於 8-2-2020 11:27 AM

Storm Collectibles~KOF98 テリー・ボガード嚴格來講我未能收貨[/b ...

Storm強項係整肌肉body