Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] POSE+戰國魔神

原本假期已影好,但屋企部Note太舊更新完都上唔到網所以等今日返工先Po:he:雖然我一開即訂,但其實出貨嗰陣我唔太高興,因想佢再修一吓造型及上色,依家感覺太硬同上色太玩具feel(尤其電鍍位),而且我隻心口倉蓋合唔實成日彈返開,所以就襯假期搞搞佢,搞好倉蓋玩咗幾日又對佢有返啲好感!的確啲關節可動高又夠緊實係玩得好開心嘅,另三合一戰機分體合體亦做得好,合上鐵甲將軍啲位又夠fit{:1_377:}嚟緊天威複雜咁多真係希望佢再造好啲!:58:

樓主Ching請問有冇教材 整個虾蓋,thx:shy:

畢竟都係年代設定
感覺硬都可以理解
其實P+有將現代審美觀加咗入去
所以先有修長身型胸膛無咁橫既比例
動畫配色都好玩具
所以呢2點我又無乜投訴

要投訴就話肩甲同肩小甲容易甩
仲有肩小甲如果係可動固定設計
&腕甲可以360度轉就最理想

玩完柝角最痛苦:he:
如果打算入盒既話你好好感受下囉:p
777@code 發表於 3-2-2020 12:13 PM
樓主Ching請問有冇教材 整個虾蓋,thx

因只係個人覺得係嗰個位有問題,並唔知真正問題喺邊所以唔好亂試!我隻係將前蓋入面凸咗出嚟條灰邊用模型刀削咗佢,再將開合個關節屈入啲等關蓋嗰陣可以再貼身啲,整完雖冇咁易彈出但始終有危險,如真係想整最好揾清楚自己嗰隻問題喺邊先好出手:(
純白騎士姬Saber 發表於 3-2-2020 01:46 PM
畢竟都係年代設定
感覺硬都可以理解
其實P+有將現代審美觀加咗入去

肩小甲我黐死佢算,個盒掉咗啦,啲大件嘢我都係入袋擺膠箱,唔係邊有位:DD

黐死肩小甲方法好得  發表於 4-2-2020 08:09 PM
wwwkcc 發表於 3-2-2020 02:09 PM
因只係個人覺得係嗰個位有問題,並唔知真正問題喺邊所以唔好亂試!我隻係將前蓋入面凸咗出嚟條灰邊用模型刀 ...

其實應該係個模具有偏差,導至隻隻都係咁樣。你睇佢說明書果隻, 俯瞰 落去 右紅兩邊都係合唔埋 。 應係裏面灰色嗰舊件突出部分所致。

我果隻都係合唔埋。。。  發表於 4-2-2020 08:08 PM
師兄第一張相右邊的是BC01嗎?剛好我新年也是入了這兩隻...殊...靜靜地...

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=462734&extra=page%3D1&page=2 請睇回覆~  發表於 4-2-2020 12:09 AM