Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 大魔之系譜最終型 (MG 1/100 DOWADGE Custom MS-09H)

三十幾年前素組砌過1/144舊模,當時一盒裡只可二選一(MS-09G or H)組合,這幾年HG/MG重製不少ZZ劇中機種,已期盼MS-09H出新Verson,

最終前年竟然先推出MS-09G,我心諗冇可能不出指揮官型{:1_215:},
果然萬惡笨大留一手:blame:

多華玆改MS-09H 由隆美爾駕駛 ,實為MS-09G的指揮官型(又是紅色 & 頭部多兩條o野:34: )

主武器:改為大型電子砲,格鬥武器:跟MS-09G一樣 (熱能斧 & 熱能劍)

手掌構造改用半成品模件,只加上手掌甲已經完成,不似MS-09 手要自己慢慢組合

噴咀改用金屬件

{:1_377:}似乎全隻噴塗?

H型頭上有角睇落似大蟋蟀{:1_374:}
有無發現模件好似少咗d嘢
係呢盒先有呢:angry:
純白騎士姬Saber 發表於 1-2-2020 11:48 PM
似乎全隻噴塗?

H型頭上有角睇落似大蟋蟀

Yes!除了粉紅透明件,差不多全塗,自己冇入MG-09G,
除了另外支彈藥火箭砲,真係唔知模件分別:(

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
這兩個都是MG的完成品是嗎?太貴兩盒差唔多一仟蚊我唔捨得買。
Agito 發表於 2-2-2020 02:17 PM
這兩個都是MG的完成品是嗎?太貴兩盒差唔多一仟蚊我唔捨得買。

Dowadge Custom MS-09H 係PB MG完成品,

致於另外那隻,我只是將當年素數隻 MS-09R 加.大魔改色{:1_374:}

本帖子中包含更多資源

x
williamhychan 發表於 2-2-2020 12:23 PM
Yes!除了粉紅透明件,差不多全塗,自己冇入MG-09G,
除了另外支彈藥火箭砲,真係唔知模件分別

H型可以砌到G型
只係顏色分辨
當然欠缺G型專用火箭砲

留意組合圖駕駛倉位置
外裝甲就咁拍實
座位入面少咗嘢
冇錯
今次笨大作死竟然無c站同坐既人仔送!:angry::blame::blame::53:bendie
https://vertony.net/unboxing-pb-mg-1-100-gundam-zz-ms-09h-dwadge-custom/

包頭的阿星1/100人仔
出面都難揾

本帖子中包含更多資源

x
純白騎士姬Saber 發表於 2-2-2020 07:50 PM
H型可以砌到G型
只係顏色分辨
當然欠缺G型專用火箭砲

原來係阿星,人仔自己一向只搞單色,年紀大冇咁好眼力定力搞
正啊..威記係後樓梯噴?:he:
潔白紙巾 發表於 3-2-2020 03:21 PM
正啊..威記係後樓梯噴?

屋企有兩老,後樓梯都唔便,多數去觀塘兩間“密室”{:1_374:}
唔係好明,又上色又換手又上水貼,但係唔磨水口唔磨夾口唔清分模線,係唔係有特別原因