Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 魔進戰隊

睇左第一集, 紅戰士只係單純白痴仔, 句口頭禪仲煩過宇宙的亂叫LUCKY, 手裡劍的燃起來:44:

PPAP大叔暫時無乜發輝

史上最年輕紅戰士十五才,咁有中二病還算合理嘅{:1_206:}
不過今次個機體設定原來可以任由主角畫圖改變,呢點幾有趣
古坂大魔王(Pikotaro)做長官,應該之後都會變身,不過睇黎呢套應該會係搞笑番組無唔:38:

段估set2唔會係火車果款, 而武裝暫時已知3款, 第2set咁多出來的3盒唔會係紅戰士部消防車掛
請問睇戰隊食玩內盒圖的網是什麼?

MINIPLA 魔進合体 煌輝神 後編

天空魔術師

大地魔術師

煌輝神

有貼紙與冇貼紙

大小

DX版

MINIPLA

1. 面較大, 頭位置較向前
2. 腰幅度減少上下半身清晰
3. 兩腕長度一致
4. 大腿、膝、腳掌的體積顯示強力與可觀

底塊可拆除

有底塊

冇底塊

增加右腕可動範圍

大腿部件可裝上腰

腳掌內的關節可變

腳的可動

「ミニプラ 魔進合体シリーズ01 キラメイジン」3月23日(月)より発売予定です。

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20200315_sentai

minipla 與 DX 大小

想問下,而家有d咩地方有得買散裝?
:handshake:成套個盒係好大..但件又唔係特別多..係紅車車身0個盒多DD
{:1_374:}變水晶這一步其實同侍戰隊折神變牌差不多..
又登入唔到 發表於 30-3-2020 01:36 AM
成套個盒係好大..但件又唔係特別多..係紅車車身0個盒多DD
變水晶這一步其實同侍戰隊折 ...

三變嘅前輩有侍戰隊同動物戰隊,但兩套都好過魔進
不過魔進有樣好就係用咗大量透明件,玩家想自行上色都唔會太多功夫已經可以好靚
雜誌圖已有列車, 難得外形不錯
yugi 發表於 30-3-2020 01:40 PM
雜誌圖已有列車, 難得外形不錯

真的有邊度套戰隊機械非主角機不用火車的。。。特別是近十套一味靠多。。。
MINIPLA 魔進合体系列02 王者特急
ミニプラ 魔進合体シリーズ02 キングエクスプレス
メーカー希望小売価格: ¥360(税抜)
2020年5月4日 発売

●プラスチックキット 1個(全6種)
1.魔進ジョーキーA
2.魔進ジョーキーB
3.魔進ジョーキーC
4.魔進ジョーキーD
5.魔進エクスプレスA
6.魔進エクスプレスB
●ラムネ菓子1個

https://www.bandai.co.jp/candy/p ... 49660465430000.html

好像只有頭尾兩截先有多餘接合位FOR大合體
之前想買食玩因明眼賣晒買貴了一點點..
{:1_374:}但今日下午見返了貨..架有兩三套,不過現在應該無啦..{:1_218:}
慶幸買到海賊就棄坑, 依家得咁少PARTS都要夾硬拆6盒賣真係好過份...