Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Optimus Prime Times : MP-44至尊領袖-博派柯柏文

初撚老柯3.0(主體)

TakaraTomy Transformers
Master Piece 44 (Convoy Ver. 3.0)
Cybertron Commander
AUTOBOT OPTIMUS PRIME

Transform

變型很多步驟,雙腳變型不太喜歡,太碎了,上身就幾好
可動算超班,外型是初代卡通,TOP MODEL身型
唯獨是背包實太大 我不喜歡
這玩具借來拍的,過下手癮,係咁多

嘩, 好正呀, 不過小朋友一定唔識玩
wufeiho 發表於 24-1-2020 05:17 PM
嘩, 好正呀, 不過小朋友一定唔識玩

大人都好驚玩爛
其實已經失去了原先的感覺, 將簡單複雜化, 2.0版本的變形設計感覺是最好的
garykuga 發表於 28-1-2020 11:22 PM
其實已經失去了原先的感覺, 將簡單複雜化, 2.0版本的變形設計感覺是最好的

出左大陸第三方TE同MS之後,官方2.0都行埋一邊
呢隻係違背咗MP系列嘅初心
當年MP01設計係將G1文精緻化,就好似手臂加咗油壓咁嘅關節
而MP03星星叫,飛機形態係真實F-16戰機咁,去到大黃蜂1.0都係以還原真實甲蟲車
但呢隻文哥3.0同大黃蜂2.0就冇啦啦要搞還原動畫造形...