Toysdaily 玩具日報

查看: 11142|回復: 12

[非官方產品] 超獸機神斷空我OVA飛翼

睇完就算,唔好問。知就知。

千值爛老番唔知會唔會甩手呢?

PS. 老番要貼去老番區的
eddiem249 發表於 10-1-2020 04:57 PM
千值爛老番唔知會唔會甩手呢?

PS. 老番要貼去老番區的

http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=240449&extra=page%3D1&page=16&mobile=2
睇番舊post.
呢隻野解決晒當年所有問題。
百龍天舞 發表於 10-1-2020 09:03 PM
http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=240449&extra=page%3D1&page=16&mobile= ...

近期d老翻已經轉型,以前係價廉但質低,宜家就係將原來官方嘅不足改良
原來版主隻超獸手都有問題!當你變戰車就知,我要把左右手的拉蓋折掉同左右互換才可真正變成戰車。
funcheck 發表於 26-1-2020 01:34 PM
原來版主隻超獸手都有問題!當你變戰車就知,我要把左右手的拉蓋折掉同左右互換才可真正變成戰車。
...

唔明喎
已變過戰車

不過本身呢個設計部象戰車就可有可無。
百龍天舞 發表於 26-1-2020 08:18 PM
唔明喎
已變過戰車

變戰車時,腳下有個扣拉出來,跟住把手部的拉蓋打開,把腳部的扣位同打開的手部連接的時候,你現時是沒法完全關閉。因為生產商把左右手的拉蓋弄錯。我是有千記個隻才發現!
funcheck 發表於 26-1-2020 10:35 PM
變戰車時,腳下有個扣拉出來,跟住把手部的拉蓋打開,把腳部的扣位同打開的手部連接的時候,你現時是沒法 ...

+1
我都發現到,但嗰個位諗唔到點拔枝銅支出嚟{:1_209:}
先折手部兩粒縲絲,然後折開,用一支細一字縲絲批,當然要細到可以放到拉蓋的
鐵枝頂端,慢慢把鐵枝挑出。
funcheck 發表於 27-1-2020 03:16 PM
先折手部兩粒縲絲,然後折開,用一支細一字縲絲批,當然要細到可以放到拉蓋的
鐵枝頂端,慢慢把鐵枝挑出。 ...

我都剛剛發現師兄所講個問題, 但係又係諗唔到點樣拆嗰條銅支出嚟, 不過聽完師兄所講我諗我明白點搞!! 謝謝你!唔該曬!
funcheck 發表於 26-1-2020 10:35 PM
變戰車時,腳下有個扣拉出來,跟住把手部的拉蓋打開,把腳部的扣位同打開的手部連接的時候,你現時是沒法 ...

多謝提醒
因為之前變怕麻煩都冇整條野出來,隻野關節夠緊所以就咁拍埋腳板就算。

係前面的坦克履帶位唔係好掂地,我鍾意密合晒腳板多D。

不過都修正左兩塊板。

紫月葵 發表於 27-1-2020 09:51 AM
+1
我都發現到,但嗰個位諗唔到點拔枝銅支出嚟

俾你參考
我果隻,一邊冇插到好入,一秒唔駛就挑得郁。另一邊好入,就要做少少破壞,慢慢挑到郁到條樁為止。

百龍天舞 發表於 30-1-2020 04:40 PM
俾你參考
我果隻,一邊冇插到好入,一秒唔駛就挑得郁。另一邊好入,就要做少少破壞,慢慢挑到郁到條樁為 ...

多謝提示,換好了{:1_208:}
本來爭d就咁切多個gap位出嚟算㗎啦{:1_201:}