Toysdaily 玩具日報

查看: 8235|回復: 20

[個人收藏] 彩蝦雷登Reideen!

訂了銀河烈風,等等等了又等都未出... 寄望聖誕 ... 再寄望元旦前, 最終都是沒得玩!
唯有拆下D存貨....

沒買滿城盡帶黃金蝦,唯有拆彩蝦大叔!

作為大叔當然要用力挺一挺先!

胸前3個鉛筆刨孔..... 叫三筒

學吓鐵甲萬能俠二號,手指指電電佢先!
回力標標... 標!

大家都變到飛支,大家都周身甲,同宗!

有腳既雀仔!

Bandai SOC想玩又有D懶,說明書指示有覆雜,印黑白又難睇細節,都唔明造好件玩具印張彩色說明書有幾難有幾高成本?冇全變合体就上櫃,反正我喜歡這樣 Display.

都係學隻貓星人攤抖下先!

同場加映EX巨靈神肌,渾身肌肉驚唔驚?:69:由瘦仔SR從飛碟射出黎再變EX老嘢!

一筒大鉛筆刨!好小有大隻機械人扮紳士留二撇雞

唏噓的三叔s

初代全膠魚唇未有牙,到EX合金就隻隻都惡到有骷髏牙

肉.... 全部都是肉!

嘩,好有型呀:shiny:

真係好核突,一啲都唔似雷登

呢隻都哽得樂我对兄台嘅景仰真系有如滔滔缸水~~~

多谢口甘开心的分享
2020新年快樂~
I love the design very much but very afraid of its fxxking QC.................. {:1_372:}

Don't wanna paid $2k to buy a bad QC stuff............

哈哈!今晚揾返周星星睇睇先!{:1_203:}
eddiem249 發表於 31-12-2019 09:17 PM
真係好核突,一啲都唔似雷登

冇乜所謂喇,都係人型合金一隻,各花入各眼,當佢麥加登都得咯!:DD
tower 發表於 31-12-2019 10:19 PM
呢隻都哽得樂我对兄台嘅景仰真系有如滔滔缸水~~~

多谢口甘开心的分享

師兄呢隻我OK架,其實都頗喜歡,訂咗取貨後一路都唔捨得拆,keep到了現在才開來玩!返而EX無限地帶格蘭度訂了3年最終我沒有取算了!

新年快樂呀 Tower 師兄!
好似之前有d三廠出老變新風格咁,幾正,希望多d七八十年代機體會咁出
Douglas.M.Saint 發表於 31-12-2019 10:58 PM
I love the design very much but very afraid of its fxxking QC..................

Don't wan ...

德哥首先多謝先!
我其實都係好欣賞EX外型Design, 由當年零五年第一隻出已隻隻留意,可能我一早定義了這種類是 Display的,不不是用來扭的,所以到現在都沒有甚麼大問題!(我是可以超過十五年不變姿勢的)
呢隻上色都OK, 身形都高佻面相都算俊,我最頂唔順都是 EX巨靈神的橫練不死肌.....

佐藤拓的... 後繼無名的...設計都不打緊. 啱眼緣有緣就收...
姿三四郎一路不為所動...
無敵飛天俠觀望期待可惜冇咗影...
太保郎我想若出我一定去馬!
金剛飛天鑽我覺得肉酸...

laiken 發表於 31-12-2019 11:59 PM
好似之前有d三廠出老變新風格咁,幾正,希望多d七八十年代機體會咁出

七,八十年代真係正義機械人保衛地球的黃金年代!{:1_377:}
thanks for sharing!

Love the muscline design!
{:1_206:} 我都有訂銀河烈風 {:1_198:}
各花入各眼啦!呢個版本雷燈好型丫!VCD年代嘅超者雷燈都好型!