Toysdaily 玩具日報

查看: 11331|回復: 16

[個人收藏] Bandai VF-1寶貝鴨

仲有幾日就告别2019,原諗住呢套Fastpacks應該係我今年嘅壓軸,點知睇咗千值萬能俠又心郁郁:)講返套寶貝鴨靚就確係靚,但1/48居然一啲嘢都冇得玩!冇燈!冇內構!導彈倉冇導彈!小噴咀全部唔郁得!確確實實只係一套7-800蚊嘅甲!唔計人哋A社1/60嗰啲佢自己HMR都有啲內構啦下話:(另因想扮TV版所以自己揾兩張統合軍水貼黐咗上去:he:

d 張有 feel {:1_377:}
駛唔駛咁型棍呀!~

Robot mode 呢~

滲綫果然正斗⋯⋯可惜我唔多識⋯⋯有滲線筆都唔多敢用
nela 發表於 27-12-2019 10:24 PM
駛唔駛咁型棍呀!~

Robot mode 呢~

用筆睇起嚟最易控制同簡單,但其實係難清理同花工夫嘅,我最初都係用油性筆,之後試過水性筆同鉛筆,到用過滲線液之後發覺效率高同易清理後就再冇用筆滲,但要留意用液體如本身件件有裂縫嘅話佢會滲咗落去抹唔到,立即變戰損!至於用滲線液會傷膠件或爆件我滲合金玩具就未試過會爛
wwwkcc 發表於 28-12-2019 08:54 AM
用筆睇起嚟最易控制同簡單,但其實係難清理同花工夫嘅,我最初都係用油性筆,之後試過水性筆同鉛筆,到用過滲 ...

滲完用白電油抹返可以嗎?

我之前就是用筆滲了合千歲鷹後變戰損feel
Nice Photo, Thank you
幻之組合...{:2_312:}

一條J未裝過Super pack已經比人擊落...
nela 發表於 28-12-2019 10:39 AM
滲完用白電油抹返可以嗎?

我之前就是用筆滲了合千歲鷹後變戰損feel

用油性筆要用X20捽,但有機會捽甩其它油,甩滲線液就可用白電油輕輕抹走

Thank you brother  發表於 28-12-2019 03:45 PM
今年嘅真正壓軸:DD

呢個我覺得吸引過解匠高達
解匠高達 is too aggressive(price)
Robot mode 整張全彈發射⋯⋯加林明美揚手唱歌backdrop就perfect 池了
實在太靚!

想請教師兄,那裏可以買到統合軍既水貼呢?

小弟都想一試,謝謝

我朋友喺淘宝淘返嚟嘅,如師兄第日真係黐水貼記得油黑埋個骷髏頭先,唔係會透出嚟!  發表於 30-12-2019 04:10 PM
nela 發表於 29-12-2019 11:58 PM
Robot mode 整張全彈發射⋯⋯加林明美揚手唱歌backdrop就perfect 池了

怎麼我在一扭訂的武器套裝還沒有通知取貨,難度我是要四月取貨?
Lawchee 發表於 5-1-2020 06:22 PM
怎麼我在一扭訂的武器套裝還沒有通知取貨,難度我是要四月取貨?

你意思是輕甲吧⋯⋯⋯⋯我也有訂⋯⋯好似便l舊廷到4月