Toysdaily 玩具日報

查看: 8283|回復: 14

[個人收藏] Gundam@EFSF【2019 模型年結】 近50台集結!

Gundam@EFSF【2019 模型年結】 近50台集結!
大家回覆時講下最鍾意邊隻
回歸自己砌模型第5年... 自己技術冇乜進步 不過最緊要係bandai技術進步 XD~
Follow my IG~ www.instagram.com/gundam0efsf
My FB~ facebook.com/gundam.efsf
My blog~ gundamatefsf.blogspot.com

第1批, 非高達類 感受一下其他廠的技術... 呢五隻都係細個時候砌過的模型, 算係還咗個心願

第2批, 積根系~ 一鼓作氣完成了偉大任務!

第3批, 高達系, 不用多講, 越新出的模就越厲害! 譬如Destiny, Second V, RG Nu, 十分支 builder friendly~
[/url]

第4 ,另外Zeon/渣古系,  當中包括了一些光脫脫的 Robot 魂, 努力尋找水貼 完成MSV畫集設定上的形態 當中都有血有汗...

第5, 當然唔少得吉姆系...當中玩咗少少自家設定~
[

最後第6批, 開始雜食, 玩下泰坦斯...

good year of modeling {:1_377:}
fantastic collection :love:

i like that submarine robot in first group. how about you, which is your favorite in this year?
I like those MSV
雖然我唔係MSV 粉、不過都覺得師兄整得好靚。另外我覺得沙漠高達好有feel
Thanks for the summary.
Congrats on a fruitful year.
Cheers.
ygat2005 發表於 18-12-2019 05:36 PM
good year of modeling
fantastic collection

嗰六隻 有touch up robot 瑰
多謝分享,最鍾意太陽之牙嗰隻水用機體{:1_221:}
嘩,師兄好厲害,成果豐碩。{:1_208:}
w系列始終係情意結

沙漠sandrock唔好買...好驚其他三出唔出到
Gundam@EFSF 發表於 20-12-2019 10:22 PM
沙漠sandrock唔好買...好驚其他三出唔出到

希望唔會吧...
denniskwong 發表於 21-12-2019 06:59 PM
希望唔會吧...

我都係咁諗 但係你睇x gundam著獵豹搞咗幾年都未出
Gundam@EFSF 發表於 27-12-2019 08:31 PM
我都係咁諗 但係你睇x gundam著獵豹搞咗幾年都未出

印象中 x 係繼 w 後既卡通, 不過人氣好像一般
當年我都有入過三台主角機既 1/100hg, 機設黎講其實唔差
robotkelvin 發表於 19-12-2019 03:04 PM
多謝分享,最鍾意太陽之牙嗰隻水用機體

完成童年的遺憾~{:1_197:}........................
Robot 魂, 努力尋找水貼 完成MSV畫集設定上的形態 IS THE BEST!:love: