Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SUPER MINIPLA 救急戰隊 GOGO V

又登入唔到 發表於 16-2-2020 02:45 AM
本人無買DX唔知點收納.睇圖,綠色機頭是否要拆走??

DX版係唔須要拆件
這隻驚喜不大,可能本身以前DX已出得好好,今次食玩只是加強可動而已。
另外個合體方式很真實糸,車就是不能飛,要靠綠色機#起才能合體,比起近代戰隊有意思很多.....近代較偏真實的應是特命戰隊吧......
bigbigfriend 發表於 16-2-2020 09:13 AM
這隻驚喜不大,可能本身以前DX已出得好好,今次食玩只是加強可動而已。
另外個合體方式很真實糸,車就是不 ...

呢套香港無播過, 睇返啲設定的確好寫實, 強化升級係直接換機而唔係合多嘢上身, 諗返合體得多啲大隻啲等如勁咗呢點係熱血但其實係唔合理, 哈哈...
k_dash 發表於 16-2-2020 09:24 AM
呢套香港無播過, 睇返啲設定的確好寫實, 強化升級係直接換機而唔係合多嘢上身, 諗返合體得多啲大隻啲等如 ...

大合體後明明係同一件裝甲但合體前比人打到合體後無事:44:
https://youtu.be/km0x2rDjEfY
k_dash 發表於 16-2-2020 09:24 AM
呢套香港無播過, 睇返啲設定的確好寫實, 強化升級係直接換機而唔係合多嘢上身, 諗返合體得多啲大隻啲等如 ...

第一套換機係咪忍者戰隊?
始終覺得戰隊個模式係5部機合體,之後再加第6人部機,最後再加個巨無霸,咁先係最正
yugi 發表於 16-2-2020 10:52 AM
大合體後明明係同一件裝甲但合體前比人打到合體後無事

近幾套d大合體,合完之後根本郁都郁唔到咁濟

救急蓝戰士谷口賢志,就是现在的幪面超人阿玛遜omega之一,外形成熟穩重冷傲了許多,完全看不出來就是他哦!
laiken 發表於 16-2-2020 01:04 PM
始終覺得戰隊個模式係5部機合體,之後再加第6人部機,最後再加個巨無霸,咁先 ...

对,一般老餅戰隊迷心態也是這樣,但事實戰隊是不断改變合体模式。
恐龍五星就是1,2号機械人互换身體盔甲。
但到了百獸開始,bandai為了多賺錢,不断加添配件武器和無謂的合体。

现在的戰隊玩具已走火入魔了,所以我早己經放棄了
laiken 發表於 16-2-2020 01:04 PM
始終覺得戰隊個模式係5部機合體,之後再加第6人部機,最後再加個巨無霸,咁先 ...

我記憶中好似都係忍者戰隊, 呢套機械人個concept係有主題: 心技體, 心技體融合加強威力都好合理化, 翼丸以支援機身份去強化好過依家係咪都合哂上身就叫勁.  唔同機對付唔同敵人呢啲會比較似實戰.

還有一樣,叫老餅戰隊玩家不能忍受的,就是近年DX戰隊玩具(TF玩具也是)用上近似老翻的劣質環保塑膠,膠質脆弱容易白化不耐玩,售價卻一点也不便宜,那戰隊玩家買來幹嗎?
laiken 發表於 14-2-2020 07:41 PM
期待五星
百獸太多機體,一出就有排出,所以遲遲唔出住

我話喺惗唔好出邊2個至真   仲用以往嘅出法唔驚俾人鬧死
nimiao 發表於 16-2-2020 07:41 PM
我話喺惗唔好出邊2個至真   仲用以往嘅出法唔驚俾人鬧死

佢邊會驚被人鬧, 佢只會怕無人買, 好賣的話, 出哂全部機都無問題, 你睇下勇者王就知, 出得幾求其都好都有fans買
G-man 發表於 15-2-2020 04:48 AM
戰隊玩具打從八十年代開始,初版日本制之後,二版三版先有泰國再有中國制造,將模具生產線移往其他東南亞國 ...

我講最後1隻"made in japan"戰隊玩具
你就講咗去最後一套"合金"戰隊玩具

咁你同我講咩"不是,xxxxxxxx才對"我梗係想求證返係咪自己記錯咗啫,仲咁長篇大論講咩"沒有像你執著是那個國家制造"
nobita16 發表於 16-2-2020 02:25 AM
CHING你真搞笑, 人地只係提出疑問又冇講D乜, 你就講到人地好似好執著咁, 睇落最執著人地說話果個其實係你 ...

c兄真係明白事理{:1_377:}