Toysdaily 玩具日報

查看: 7151|回復: 15

[個人收藏] 合金魂15機(但唔係你想睇嘅相)

玩呢隻嘢首先你要留指甲:DD差唔多隻隻機都有嘢要new,心口飛機原來唔係全膠:shiny:

腳板車轆伸縮可轉仲係用軟膠感覺好正{:1_377:}

唯一可惜係手踭最多屈到咁

腳呢個位轉到呢度會以為有嘢頂其實冇,照扲入去就得

應轉到咁

腳踝係拉出式增加可動,前後左右轉都得

腳扳未合體前係咁,將腳套入後再將車轆推上就有個扣頂住個接合位唔會甩:shiny:

呢個位我係覺得最過癮嘅,先new呢個位轉支軸出嚟

然後扲機頭入去扣住

跟住同隻腳接合,大力扲個位可入到咁fit

要分開就扲白色呢個掣

然後轉返支軸上去扲入去鬆開個扣就可拉返機頭出嚟,個設計互動好正~

腳可動驚人,大脾位可動亦高又夠實

因尋晚太夜所以急急試咗就算,遲啲先大合體慢慢玩:DD

好似好正咁!仲有D舊式玩具設計feel添!
最正係好多按制彈出設計,唔使下下暴力,仲有兩架車個look要拉上拉下先入到小腿
玩具Joe 發表於 26-10-2019 10:32 AM
好似好正咁!仲有D舊式玩具設計feel添!

之前好多師兄話玩合金魂就係要玩變形合體,呢次滿足晒啦:DD
newnov 發表於 26-10-2019 10:42 AM
最正係好多按制彈出設計,唔使下下暴力,仲有兩架車個look要拉上拉下先入到小腿 ...

真係好多彈簧機關,應該冇咁易壞啩:(
買返黎,慢慢研究仲出埋 post。我返而喜歡睇 d 類型既 post。{:1_377:}
Vince 發表於 26-10-2019 11:13 AM
買返黎,慢慢研究仲出埋 post。我返而喜歡睇 d 類型既 post。

你快鬼啲開嚟玩啦:he:
wwwkcc 發表於 26-10-2019 11:20 AM
你快鬼啲開嚟玩啦

未攞到手呀 :die:
十五機,好好J :shiny:
嘩!!

版主加持呀!!

唔怪之變精華喇!!

哈哈!!
正,分享細緻有心思,我訂咗等收貨!!!
呢隻都係必入,但3字頭太貴,等2字頭先,等。
好似自己玩緊咁~

C兄好有heart , 單手影唔震重有景深~
nela 發表於 27-10-2019 10:38 AM
好似自己玩緊咁~

C兄好有heart , 單手影唔震重有景深~

等我呢個韓國隱推吓先~三星S10!考慮吓:DD

我都係三叔S10+  發表於 27-10-2019 10:37 PM
雖然B記呢隻定價頗高,但玩過後覺得都算對得起個價錢,15架機都有佢可玩嘅地方,尤其身體嗰啲蓋板拉出拉入都有嘢扣住唔會跌出嚟(玩到鬆晒另計),我本身唔鍾意套動畫所以冇乜睇過,唔知啲武器齊唔齊?如粉絲可合理價入應會玩得好開心,玩具迷都應會滿意因可玩性幾高{:1_377:}