Toysdaily 玩具日報

查看: 7938|回復: 11

[個人收藏] GSC Moderoid 六神合體 模型

GSC Moderoid 六神合體 模型
童年回憶,自娛之作,謝謝觀賞...

六神,效果都算滿意

合體,需要換件。

六神合體...外觀滿意

其實是五神合體, 基恩不能合在其中

合體完後,會剩下大量零件

大劍

--
作為老餅,童年回憶,唔要求高,值得一砌。
自娛之作, 謝謝觀賞...

如果基恩都合到, 咁就完美

五神合體的比例很好,就是這般的"五"神換件合體傳達不到真髓,設計的不上不下...:49:
ygat2005 發表於 19-10-2019 11:20 PM
五神合體的比例很好,就是這般的"五"神換件合體傳達不到真髓,設計的不上不下...  ...

諗返Moderoid 系列,都是以合體或變形後的機體比例, 造型,可動為設計主軸。
所以六神換件分體設計已經係 bonus
咁樣諗就會舒服啲。

曾經諗過買Moderoid 新幹線戰士,但因為不能變形而放棄了。:)

yes, 咁樣會舒服啲.  發表於 20-10-2019 11:01 AM
砌得過.
有微言係六神雙手無關節.
絕對無敵可以極少換件而變形合體,為何六神換件換到傻,連基因都不可放入去最敗北,其實同冰火龍神情況差不多。。{:1_206:}
買超合金魂好過,跌價了很多。

六神合體無咗基恩,上身應該有足夠空間內置合體個大頭,機關唔多,一定比手腳簡單,但是結果都係要換件......真係買唔落手。
合體後比例~正

但作為六神大飯的我都要郤步,,,,,設計馬虎大量換件....五神解體合一.......貴價無誠....真係買唔落手 ~~~單體關節重衰過新款BB高達...(BB依家手都可動:38:)
始終是 good smile company, 不是 Bandai 呢⋯⋯ (預咗價高)

Moderoid 定位 不是分體變型呢...(笑):)
我都想買但周圍都無, 之前有但見到成5舊以為跌價點知無

我有超合金魂, 我覺得呢隻合體後係靚d及可動好d, 如果買到係放模型做合體狀而超合金魂則作分體擺設