Toysdaily 玩具日報

查看: 7398|回復: 12

[個人收藏] 齋啪SupleMinPla 超獸機神 斷空我

唔知各位師兄對SupleMinPla呢個系列有乜睇法呢?
我就幾滿意,有可動,又可以變型/合體,又可以享受砌的過程.
自從傳說巨神後keep住砌左七盒,眼見一個個機械人放係櫃,
果種滿足感真係好正.希望笨大會繼續呢個複製簡化合金魂系列.
首先我係靠網店買玩具的,郵費或多或少都會諗諗,所以其實今次笨大係可以將第一同第二盒d件夾埋出.
咁包裝上就可以細d,相對地網店寄貨時就可以用較細的盒.
話時話原來佢貴過上次隻勇者王一千.

今次呢個超獸機神我覺得各型態都做得好美形.
初初仲諗鷹戰機會一件過,點知人形同戰機都有分件,你知笨大幾有heart啦.
象就要手腳換關節去變人型同戰車,而腳個關節換時比較麻煩.
支斷空砲又唔可以同背包共存,初初砌時都唔明點解會有支假狗斷空砲,玩時終於明白了.

去圖

一開二:38:

鷹同粒糖咁大

獅子

由於無銀油所以位位只好做黑面神

斷空砲

背包

戰隊集合

就咁睇又真係幾正
食玩出品必属精品!
已有合金魂所以都冇入這款,Super Minipla 本身已入百獸王/超獸戰隊/鳥人戰隊(自己再上色),傳說巨神都有入手但暫時未有時間再補色),
下隻入手應該是太陽戰隊,另外期望佢出機甲艦隊15機,合金魂太貴了
williamhychan 發表於 17-10-2019 03:30 PM
已有合金魂所以都冇入這款,Super Minipla 本身已入百獸王/超獸戰隊/鳥人戰隊(自己再上色),傳說巨神都有 ...

已有合金魂所以都冇入這款+1
傳說巨神已有合金魂所以都冇入

Super Minipla 本身已入百獸王/超獸戰隊/鳥人戰隊 +1
我有入埋恐龍戰隊大獸神+龍王凱撒 、忍者戰隊同電磁戰隊套裝,幾套個模都造得唔差

期望佢出機甲艦隊15機+1
玩落終於明點解大腿變型要換件 因為佢想整粗大腿 如果要垂直插入返小腿 就會好似合金魂果隻咁幼 而千記果隻就玩摺疊 佢唔想抄既話都只可以咁做
LIKE ar! looks pretty great in such a tiny scale
williamhychan 發表於 17-10-2019 03:30 PM
已有合金魂所以都冇入這款,Super Minipla 本身已入百獸王/超獸戰隊/鳥人戰隊(自己再上色),傳說巨神都有 ...

哈哈似乎十五機個價,真係人人都唔想比.
戰隊我只有砌超獸戰隊.因為戰隊唔係我主力.
艾雲 發表於 17-10-2019 05:10 PM
已有合金魂所以都冇入這款+1
傳說巨神已有合金魂所以都冇入

戰隊本身唔太好,所以只有砌超獸戰隊,不過e家都諗緊隻太陽戰隊同隻戰艦.
sk9091 發表於 17-10-2019 05:16 PM
玩落終於明點解大腿變型要換件 因為佢想整粗大腿 如果要垂直插入返小腿 就會好似合金魂果隻咁幼 而千記果隻 ...

換件對笨大黎講最直接,而我都覺得無所謂,
不過大象腳個件唔好拎,要攞返出黎都幾辛苦.
nikick 發表於 18-10-2019 11:54 AM
LIKE ar! looks pretty great in such a tiny scale

Yeah this series is great.
齋啪睇茖都非常之唔錯, 支持分享 {:1_223:}
真係好正, 但係個價錢就太貴了