Toysdaily 玩具日報

[詢問] marvel legend有冇出過正常比例奧丁?

剛出果隻BAF好似比例太大, 其他牌子有冇出過?
BAF 果隻唔算太大喇,漫畫入面 Odin 一直都好大隻。
係電影版搵安東尼叔開始,大家先有一個「就死老人」o既錯覺。

BAF個大細算好好,不過的確做得麻麻,比例怪,上闊下窄;頭盔武器冇上色,膠感重。最大問題係成隻野感覺好硬,好似機械人咁。

ic, 就係得呢款出過?以往完全冇出?

我冇見過 6" 實物。

只係有 lord of asgard---留鬚 thor

網上搵到呢隻,唔肯定係咪自改。

不過就算有都無謂追。
舊 legends /toybiz 如果保存唔好,可以好恐怖。
Garycharm 發表於 10-10-2019 02:47 PM

不過就算有都無謂追。

我D toybiz 頂多係吸塑變黃, 冇ching你講到咁恐怖...
吸塑變色?相信師兄你係有愛之人。可能你係咪未拆盒,或者保留吸塑,玩完之後會放番好、好好保存。
欣賞!

我果堆 toy biz大部份算完好。只係其中有幾隻溶膠。
重災區主要係d 軟膠位,例如頭髮、軟鞭,有d 仲黐滿塵,根本冇心機再玩。最勁果隻係 mr fantastic ,直情溶到一蹋蹋然後斷開,黐到幾隻公仔唔要得。
Garycharm 發表於 11-10-2019 10:11 AM
吸塑變色?相信師兄你係有愛之人。可能你係咪未拆盒,或者保留吸塑,玩完之後會放番好、好好保存。
欣賞!
...

我都開左唔少隻黎玩, 不過都冇你情況咁差, 清下塵已OK...
可能係大家屋企生態環境唔同...

mr fantastic 手係軟膠, 擺左十幾廿年難免會有咁情況...
Garycharm 發表於 11-10-2019 10:11 AM
欣賞!
...

我果堆hulk就係好似你講咁,溶曬痴立立:69:
Garycharm 發表於 10-10-2019 02:47 PM

不過就算有都無謂追。

呢款個樣唔得,BAF果隻大之如又坐唔到,唉!