Toysdaily 玩具日報

查看: 7235|回復: 22

[分享討論] 誰人都應該找到加油站

{:1_234:}

HI,又係我賓賓賓

心情好玩玩具,心情唔好更加要玩玩具

以下幾件玩具是這兩個月來,為了調整心情,在把玩時鳩影的,現在跟大家分享

第一件 - 超合金魂 FA 珍寶 3

賓賓評語﹕賓賓相當鍾意呢隻 FA 版珍寶 3,鐘意佢外觀可動兩得宜,唔會為了遷就高可動,造到頭細身大脾粗壯。加上有合金魂應有的金屬墜手感,且配備了相當多武器、手型加地台,實屬笨大算有誠意之作 (當然賣價699亦是一個購買關鍵............)

下層再續

第二件 / 第三件 / 第四件 - ACTION TOYS MINE DEFORMED SERIES V 型電磁俠 / 超力電磁俠 / 大武士

V 型電磁俠

下層待續
超力電磁俠

下層待續

大武士

賓賓評語﹕無容多講,有買既朋友一致認同係本年度 BEST BUY 系列之一,參照並簡化了合金魂的合體系統,合體/變型後又不失可動,性格比實無出其右。再加上三方神人製作的懷舊貼紙,令兩隻電磁俠更顯華麗。唯一要彈既係,武器只得一樣,而手型也只得兩對,有點遺憾

好嘞,又放鬆完,係時候再上路

下次見,bye bye

後記:
上次出警。狗個 POST 原為旨在分享一件玩具新品,另外也只為舒發心中屈悶

但意想不到引起極大回響,實始料所不及

政治事件己發展了 100 多日,當中許多的事情亦發酵變化,令您跟我的日常都有個天翻地覆既更改

以前番工放工十個鐘,做夠五日就可放鬆

而家,放工一係就即刻變身,9 點出去「和理叫」快閃一轉 ; 再唔係番到屋企就睇 332 / 77 / 31,每分每秒留意事情發展,您我同哭同憂,精神繃緊得很利害吧

各位同路手足,就趁有呢三天連續假,用其中一天時間讓自己放鬆一下,玩玩玩具,調整一下身同心,充好電後,為未來再上路

我地「兄弟爬山,齊上齊落」

師兄加油 be water
隻大武士幾靚!!

Q 版得靚都有可動!!

有些想買!!
希望樓主你唔係有份四處破壞公共設施嗰位,咁我都會繼續支持你同你嘅玩具。
benbenben4213 發表於 6-10-2019 12:03 AM
第二件 / 第三件 / 第四件 - ACTION TOYS MINE DEFORMED SERIES V 型電磁俠 / 超力電磁俠 / 大武士

V 型電 ...

加左 舊懷貼紙 好正 {:1_377:}
加左 貼紙 好正 !!!! Support
再加上三方神人製作的懷舊貼紙

請問一下
貼紙哪裡買的阿???

願榮光歸香港
Lau 發表於 6-10-2019 08:16 AM
隻大武士幾靚!!

Q 版得靚都有可動!!

買啦師兄,又唔算貴,宜家兩舊水買唔到似樣既玩具,買左唔會後悔
Englishman 發表於 6-10-2019 09:59 AM
希望樓主你唔係有份四處破壞公共設施嗰位,咁我都會繼續支持你同你嘅玩具。 ...

師兄放心,在小弟認知裡只有「狗扮人」到處破壞,我只係千千萬萬曱甴裡既其中之一

恥與「狗扮人」為伍
Vince 發表於 6-10-2019 12:42 PM
加左 舊懷貼紙 好正

多謝 VINCE 兄加精

貼紙用料雖然普通,但貼上了後,嗰雒懷舊感即刻走哂出黎