Toysdaily 玩具日報

查看: 10708|回復: 13

[其他] 關於天威勇士, 大家覺得有冇可能會再出狄標撒旦6人組?

同埋 Action Toys 隻阿積冇左踪影?

記得之前 合金魂 書到 post 過 狄標撒旦 既 設計圖。不過就遲遲都未見到。至於 其他 廠呢 ... 唔係話 冇機會 ... 但就算真係有廠出,都一定要等一段長時間。
至於 Action Toys 既 天威系列,9 號 同 10 號 已經定左款,但都未出,所以隻 阿積 ... 慢慢再等等把 ...
:67:

係光明地方就有黑暗,係正義地方就有邪惡,我地係地獄嚟嘅吏者,狄標撒旦6人組…
Vince 發表於 10-5-2019 03:49 PM
記得之前 合金魂 書到 post 過 狄標撒旦 既 設計圖。不過就遲遲都未見到。至於 其他 廠呢 ... 唔係話 冇機 ...

有幾間專做變形金剛的第三廠, 好善長做合體金剛, 例如, TFC, Zeta Toys....

以下呢個係叫 Fans Project 的 DinoKing 恐龍王 (六合一), 以他們能力要做一隻類似狄標撒旦, 應該唔難, 而難就難在只是天威勇士個市場唔夠變形金剛咁大.

wkhken 發表於 10-5-2019 04:45 PM
係光明地方就有黑暗,係正義地方就有邪惡,我地係地獄嚟嘅吏者,狄標撒旦6人組… ...

經典角色, 又唔出多次新版, 真係好可惜, Bandai 隻 GX39 無敵鐵甲人冇對手, 好寂寞.......
:38:

百載真純 發表於 10-5-2019 06:58 PM
有幾間專做變形金剛的第三廠, 好善長做合體金剛, 例如, TFC, Zeta Toys....

以下呢個係叫 Fans Project  ...

我相信 本地 好多人都會 like tf 時亦同樣 like 天威。但外國就應該只會識 前者,那些 第三廠 應該好需要外國市場 ma
:67:
I wish it will happen sometime
Vince 發表於 10-5-2019 11:40 PM
我相信 本地 好多人都會 like tf 時亦同樣 like 天威。但外國就應該只會識 前者,那些 第三廠 應該好需要 ...

外國係連前者都唔識:!
如果TT社攞到狄標撒旦6人組個版權咪得囉!TT社手上有大把合體戰士的模具可以改。
遊俠 發表於 11-5-2019 01:15 PM
外國係連前者都唔識

對, 因為日本做的 G1 (headmaster, masterforce, victory), 老外一樣唔多識...........{:2_326:}
THOUTHER 發表於 11-5-2019 03:11 PM
如果TT社攞到狄標撒旦6人組個版權咪得囉!TT社手上有大把合體戰士的模具可以改。 ...

Yes, Takara Tomy 做變形野做到爐火純青.......
Vince 發表於 10-5-2019 03:49 PM
記得之前 合金魂 書到 post 過 狄標撒旦 既 設計圖。不過就遲遲都未見到。至於 其他 廠呢 ... 唔係話 冇機 ...

希望阿積唔好又 cancel. {:2_305:}
百載真純 發表於 11-5-2019 07:50 PM
對, 因為日本做的 G1 (headmaster, masterforce, victory), 老外一樣唔多識........... ...

奇?

上youtube以上有英文配音版吧
睇玩評都有老外有以上片d老玩具
推測老外唔會唔識囉
純白騎士姬Saber 發表於 14-5-2019 01:33 PM
奇?

上youtube以上有英文配音版吧

係, 老外唔會唔識, 正確d講係日本 G1 動畫唔夠美國G1咁深入民心. 外國有個網部叫TFW2005, 有個 thread 叫 masterpiece appreciation, 你求其對住美國G1角色玩具(指 masterpiece, 尤其 takara tomy)影張相, 放上去, 是旦 pose 都大把人 like, 但係你放日本 G1 動畫角色玩具,就算pose同影得幾咁好,  反應會相對冷淡好多. 所以老外唔係唔識, 而美國G1 heat 過日本 G1好多, 1986 大電影個輯更加係入晒佢地腦, 文哥點樣死, 睇到喊哂, 洛廸文如何掘起, 佢地一生難忘, 少年洛廸文個形象可以話係為美國小朋友度身訂做,