Toysdaily 玩具日報

查看: 64681|回復: 14

W裝著變身電王zeronos altair form & vega form玩具介紹

電王裝著不經不覺來到第5彈了
zeronos altair form & vega form
與其說是2個form.....不如就是強化裝甲好了....
因為只是再加多件甲而已......
由於我未睇電王.....所以講唔到佢地既關係...(有勞各大大補完)
但以玩具本身來說十分討好
尤其武器的劍非常巨大
有別於以前裝著既武器比例(通常偏細的.....)
金屬綠色佩金色十分吸引
同樣用電王既新BODY可動性十分高!!
肩部的綠色甲是BODY的一部份比較可皆....因為身上只有胸甲同腰帶2大件金屬裝甲而已....
看來BANDAI重視可動性多於一切.....
很懷念劍KING FORM,G3X果一種真正裝著的感覺呢....
:oh:

個人認為樣子難頂個电王好多倍...
正謂''先敬羅衣後敬人''也.
电王看到中期才勉強接受到個做型,呢隻真係呢∼個設計∼嗰兩個牛頭∼嗰粒星...
叫牛郎及織女...唔...要多小小時間呢∼
下年幪超會5會嚟個12生肖加12星座大對決呢?(妄想中)
不過电王個故仔,除去犯駁外
其實都幾感人∼友情,親情,愛情?等...
有時都睇到有啲濕....(對眼)

[ 本文章最後由 kenng0723 於 15-9-2007 02:24 AM 編輯 ]
但個人認為桃太郎的雞肶眼更難搞......
佢個鑽頭我反而接受到.....
人人喜好不同...HAHA:he:
其實侑斗同天津四係夫妻黎  (唔好信:ice:)

零洛斯個look已經比桃桃個look好得多啦 (桃桃個樣根本就係小新既xx走光外星人黎)

只係唔明牛郎look得把劍 (/弩)
但係織女look就咁多甲 (既然係織女點解天津四把聲唔係女黎:?)
重裝版有披掛上幾型!
我唔明 , 以前裝甲響鬼 , 隻 小leg 上面咪有甲o既
我覺得佢設計得唔錯 , 點解唔用落電王到
咁我地都多四塊甲(左右前後)玩下

at the end , 我覺得 , 06c個牛頭 係幾形
最唔鐘意都係個鑽頭 , 點都覺得佢係壞人樣 !!
電王頭 d look , 我整係接受到金仔 , 龜仔 龍仔 .......:die:
我覺得呢隻個樣叫唔錯的了.
依家仲有冇得賣架???:77:
呢隻我miss o左呀!
依家恨錯難返.........:63:
前2個星期買得番.........好在:43:

回覆 9# 的文章

見過188二樓仍有得賣,可以去睇下.
小弟竟在台灣找到,不過比香港略貴....

有大大誤會了,「天津四」並不是織女星,不過在觀星上會和牛郎織女並列,成為「夏季大三角」。
我都買左,各方面都做得好!:71:但係唔知係唔係玩得ShF多,就係唔滿意隻眼,D手部件同件膠豆逢....:80:
變了包了~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:oh:{:3_131:}