Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原文章由 南笑虹 於 8-9-2007 12:56 AM 發表
HI~
各位大大
一見到1/6就諗起我以前好辛苦先搵到1/6 ge公仔:$

先post家中的la

放o西係盒到做咩呀?快D開黎影相啦!:^
原文章由 Belial 於 8-9-2007 01:13 AM 發表
恭喜新區開張wo∼∼
夏娜來湊熱鬧先!:)

夏娜:Hi~~我是23cm Obitsu素體百萬屋頭的代表∼∼

Cagali:呃.....我有28cm,o吾知可o吾可以入 ...

HI~
BEL姐

咁夜ge ?
原文章由 南笑虹 於 8-9-2007 01:17 AM 發表

HI~
BEL姐

咁夜ge ?

今日夜左返屋企......:(
BEL姐 D夏娜外景相好得 :D

放幾張過黎, 當俾面呢個區啦 (丐幫 mode) :help:
原文章由 Belial 於 8-9-2007 01:16 AM 發表

放o西係盒到做咩呀?快D開黎影相啦!:^

佢地個個都出過泥玩架~

先post新來的lagla:shy:
原文章由 dangoberry 於 8-9-2007 01:20 AM 發表

放幾張過黎, 當俾面呢個區啦 (丐幫 mode) :help:

lagla 呢d相我未公開過
夠畀面啦掛:!:DD:DD:DD

[ 本文章最後由 南笑虹 於 8-9-2007 01:31 AM 編輯 ]
原文章由 dangoberry 於 8-9-2007 01:20 AM 發表

只要版主出聲∼∼我一定放!
等我再揀下先,睇下夜D放o吾放到∼

きういHouse 素體介紹

出品的無關節可動素體 (Garageどーる SB) 在日本享負盛名, 出產少而且價格昂貴.

這公司出的素體有 23cm, 25cm 和 27cm 幾款, 他們只接受 online 本土訂購.   :die:

傳聞每年日本既 doll event 只出售數十個, 引來大批火星人爭崩頭....

website: http://www.kiwihouse.tv/dolls/

Sample Picture....

[ 本文章最後由 dangoberry 於 8-9-2007 01:33 AM 編輯 ]

原文章由 Belial 於 8-9-2007 01:25 AM 發表

只要版主出聲∼∼我一定放!
等我再揀下先,睇下夜D放o吾放到∼

等睇靚相:shiny:
原文章由 Belial 於 8-9-2007 01:13 AM 發表
Cagali:呃.....我有28cm,o吾知可o吾可以入 ...

歡迎 Cagali 女王:shy:  

Blue White Gold 果然好襯 :D
原文章由 dangoberry 於 8-9-2007 01:31 AM 發表
出品的無關節可動素體 (Garageどーる SB) 在日本享負盛名, 出產少而且價格昂貴.

這公司出的素體有 23cm, 25cm 和 27cm 幾款, 他們只接受 online 本土訂購.   :die:

傳聞每年日本既 doll  ...

無關節∼:shiny:
不知可動性如何?
原文章由 dangoberry 於 8-9-2007 01:41 AM 發表

歡迎 Cagali 女王:shy:  

Blue White Gold 果然好襯 :D

Yes∼∼
女王的美白肌+Blue white gold真是超棒∼∼:)
原文章由 karice 於 8-9-2007 01:00 AM 發表

Volks的∼!:Q
1/6我家只有音無小夜.......:shy:
而且仲係Action Hero side.....

無要緊
小夜我都好中意
都有諗過買番屋企
但係近來出血太多
遲d先買

karice大大,你都快d post相出泥睇下呀~~
原文章由 Belial 於 8-9-2007 01:52 AM 發表

無關節∼:shiny:
不知可動性如何?

無關節好易污糟
之前我都有個jenny 無關節body
畀我係咁擺pose..
搞到佢黑哂....:time:
最近用天拿水同佢洗白白先干淨番:ice:
ちっちゃなもこちゃん, 日本玩具鋪 Mamachapp出品, 係名震日本23cm 娃界既 "超萌王".

因為這種娃都是限量, 還要事先電話預約, 一般店是買不到的, 要入手的話難度超高.

非火星人想要, 只有從yahoo日拍入手, 大部份賣的是原價的兩三倍.

ちっちゃなもこちゃん 到現在已經出到第6代, 第7代將於07秋天推出.

website: http://www.mamachapp.com/oridoll.html

第1代

第1.5代

第2代

第3代

第4代

第5代

第6代

第7代