Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

電話比着數你, 你要唔要!!!

收到呢D 電話我9成係佢未講完已經cut左佢線~:x
原文章由 lai_gavin2000 於 21-8-2007 12:20 PM 發表
了解,
貪字得個貧,
好多騙局都咁0黎,
不過話時話, 個職員一d都唔pro
點解 : "點解你成日答唔需要, 唔需要.." 呢句都講得出口既????:DD

早幾年果d做打電話的就係好pro似top sale, 近來可能搵唔食走哂, 而家d好多都口震震同講唔正, 真係迫我快d cut線:cool:
頭像被屏蔽
原文章由 分手勿語仔 於 21-8-2007 03:08 PM 發表

問佢一個月 做妮d工有幾錢:?
怕唔怕斷六親:he:

第一個答案:搵食姐

第二個答案:犯法呀
我都遇過呢d情況,曾經有個情況係:

佢講到咁上下, 我用認真既態度同佢講: 我而家好嬲, 你唒我時間兼通話分鐘, 我要你賠償我既通話費用, 你叫咩名? 工作地點係邊?

跟住佢愕然, 然後話: 其實唔係阻你好耐......

我大聲:我話我要你俾番d電話錢俾我

佢唔係咁好語氣: 其實我只不過係工作上推介番個優惠, 先生唔需要咁計較喎

我: 你唔肯賠又唔講自己係邊個? 好! 我而家打去你公司, 再check下呢個時間你地promote既有咩人番工, 再查下邊個打黎, 到時上差館唔好求我。

佢: 唔好意思...(收線)
原文章由 分手勿語仔 於 21-8-2007 12:54 PM 發表
我會同佢玩嫁如果有時間:he:

同我一樣 ! 我最中意扮傻玩佢地 :DD
原文章由 契哥 於 22-8-2007 01:45 AM 發表

佢講到咁上下, 我用認真既態度同佢講: 我而家好嬲, 你唒我時間兼通話分鐘, 我要你賠償我既通話費用, 你叫咩名? 工作地點係邊?

跟住佢愕然, 然後話: 其實唔係阻你好耐..... ...

乜玩到咁大呀:DD:DD
直接 cut 線相信係最快又最唔使勞氣o既做法...
頭像被屏蔽
原文章由 古惑天后 於 22-8-2007 12:59 AM 發表

第一個答案:搵食姐

第二個答案:犯法呀

都係果句有時間先同佢地玩
會答番佢 搵食好多種姐 點解要做妮d:^
原文章由 分手勿語仔 於 22-8-2007 02:30 PM 發表

都係果句有時間先同佢地玩
會答番佢 搵食好多種姐 點解要做妮d:^

點解??

都係搵食姐:DD
原文章由 古惑天后 於 23-8-2007 10:29 AM 發表

點解??

都係搵食姐:DD

再問佢 咁一個月搵到幾錢呀:?
之後大番佢 我公司 都做緊 xx 推廣呀
你有無興趣呀:he:....玩番後我sale 佢:DD
我都會cut 線算數
原文章由 自由之翼 於 21-8-2007 12:57 PM 發表
通常我答左唔需要,
佢仲問我\\"點解唔需要?"的話
呢一刻我就火起:*
我需唔需要洗同你交代呀~~~~~:blame:

我果次上亮 big c
佢果個叫\"呀頭"果條友好好少 wo
我話無興趣 , 佢就問我點解無興趣
之後我答佢 , 無興趣=無興趣 , 無點解呢 2 個字 wo
之後我問佢 , 人做女人 , 你做女人, 咁點解你又會成個男人咁
你好有興趣做 tb 架 ?? 我都係剛剛知你你女人咋 . 先生 , oh sor !!
我咁答佢...
其實我覺我幾衰
:* but , 邊有人問你呢 d 野 , 會好似審犯咁o既語氣
痴痴地架 ,  當我係犯 ..... 我心諗 , 搵支大射 light 射住我呀 , 好嗎 ??
原文章由 契哥 於 22-8-2007 01:45 AM 發表

跟住佢愕然, 然後話: 其實唔係阻你好耐..... ...

你令我諗起旺角 d 保險問卷調查 , d 姐姐仔真係
一塊板對過黎跟你幾耐
有一次我就同佢地好認真咁玩
我同我個fd 出街 , 我地都帶住個 藍牙係 ear
我地分開行扮唔識 ,
之後 , 我就緊係比人捉住左啦
d 女仔一問我野 , 我就冇理佢 , 企左係度 .... 等左一陣
我對住個藍牙講 , team A , B , C 收隊 , 個犯走'nut' 左
team D listen , 睇下係一一個轉角位搵唔搵返佢 ,

then 我個 fd 坎過黎 , sir , 洗唔洗帶佢返去告佢\阻差
then 我話 , 算啦 , 我就同佢講 , 你下次唔好再阻住人做野啦~
個賊有槍係身架 :*
之後佢驚到唔知去左邊 ^^:DD