Toysdaily 玩具日報

●日本破產之旅● 收穫 及 見聞(海賊王10週年記念 及 GUNDAM CRISIS介紹)P.4加圖

正到冇野講 :!:no::shiny:
大大的風景照很有水準:)
雖然對高達興趣一般,
但完全感受到大大的熱血
:$ :$ :$
大大你醒左我10,000大元:shy:
幾分鍾去左去了本洲同北海渡:)
大大真好...有得去日本:handshake:
tks!!!不可多得的高達之旅,我也要去富士急啊!!!!
好正啊!!!
好想拿返屋企:handshake::handshake:
你呢次旅行真係正到冇朋友,要識路先得既自由行.........
This is amazing
好有 heart 的分享......

Thanks!!
very good>>>>>>
U made me feel jealous pal~~~~~~~~~~~ :*

And, this post must be highlighted!  :)
原文章由 好過去搶 於 2-8-2007 09:25 PM 發表
我都係上兩年去過日本,搭過ONE PIECE的海賊船,出海,好好玩!

海賊船已跟隨故事劇情沉沒....唔會再行駛...以後都冇得乘坐...我反而羨慕你~~:sad:

原文章由 chapkit 於 2-8-2007 09:37 PM 發表
大大有冇去三鷹之森呀? 超正呀~~

舊年去左~~的確好正~:)

原文章由 KATO 於 2-8-2007 09:39 PM 發表
很想看多一點, :), 唔知道大大用了多少$呢? 是自己去的吧, 做planning做了多久呢:shy:

約用了22K吧..(每人):cool:   全程是自由行....因為我去富良野正正係旅遊高峰期...所以越早PLAN越好~~
兩個月前開始計劃(搵資料)....個半月前買機票同訂酒店....出發前兩星期寫行程細節~~

原文章由 基拉 於 2-8-2007 09:47 PM 發表
max大大,你真係癲左喎:(
等我都整埋我既旅行post下半部austria篇先:!

比你去到都好難唔發癲....日本太毒啦~~~:no:  期待基拉大大你的austria POST~~

原文章由 威哥仔 於 2-8-2007 10:04 PM 發表
想問大大第四幅左下角封面有海麗既果本野係咩黎既呢 ??? :shiny:

在壽屋買野送的贈品...MOUSE PAD來的~另一種贈品係新世紀電影手扇....

原文章由 海虎 於 2-8-2007 10:08 PM 發表
我上個月係秋葉原買都要945!而且我重買左12盒添

嘩~12盒~~我都想買咁多~~但多都冇喇~~佢地開始缺貨...我買得6盒咋....

原文章由 laukahoj 於 2-8-2007 11:17 PM 發表
T-800 o個頭幾錢? 仲有gundam crisis 如果入到駕駛倉其實會唔會有o的特別ga?

T-800頭1500YEN..入面有餅乾...約HK$一百蚊度啦....
GUNDAM CRISIS我達成唔到要求...入唔到駕駛倉..所以都唔知有D咩特別架~~XD HAHA~
不過睇過D介紹...應該都係坐係入面睇下CG片段咁啦~~

原文章由 WalkerMachine 於 2-8-2007 11:27 PM 發表
有時間請影吓本安彥良和原畫集啦:handshake:

SURE~~~!!  (你都快D PLAN下幾時出發啦~~~:shiny:)

原文章由 tomwing916 於 2-8-2007 11:33 PM 發表
>> 大阪,北海道,及東京共11日...美瑛 富良野 ....
大大, 你是跟團的嗎 ? 可否介紹一下行程 ?
大阪,北海道,及東京 我也有去過 (分三次自由行), 一次過去, 難度太高了 ...

我是全程自己去的....行程簡單講一下吧~
買ANA藍天假期北海道5日PLAN(已包兩程內陸機,分別可選停大阪或東京)...
大阪及東京另BOOK酒店(搵旅行社代辦)...北海道,及東京到步後分別買JR3日PASS...
再用此PASS訂定行程所需的快速或特急車票(否則有機會冇位坐,要企)
美瑛的PANORAMA ROAD及PATCHWORK ROAD..到美瑛後...我踩單車去(一定要用MOUNTAIN BIKE)
富良野配合火車班次,用行路的就OK~~
一次去3度地方..最唔好就係行李會太多了....東京坐JR再轉富士急線可到富士急GUNDAM CRISIS...
ONE PIECE坐JR再轉江島電鐵到鎌倉..行路到沙灘便可~~
(若有更多的大大想知道更詳細的話...我到時再寫詳細版本吧~)

原文章由 koyou 於 3-8-2007 01:18 AM 發表
請問你去左邊度睇&買玩具?

大阪-DENDEN TOWN, 札幌-丸大(動漫大廈), 東京 -秋葉原,中野,上野,涉谷~~

原文章由 三角朱 於 3-8-2007 03:23 AM 發表
tks!!!不可多得的高達之旅,我也要去富士急啊!!!!

雖然當時入面黑蚊蚊...D人又好忙咁四維走...玩完時有D一舊雲嘅FEEL...但作為GUNDAM FANS...一定要去~~
仲有,我建議FANS山長水遠去到...起碼最好玩兩次..一次玩收集DATA..另一次細心欣賞高達同睇CG片段~~~
因8分鐘內...根本唔夠時間同時做以上兩樣野~~

原文章由 Douglas.M.Saint 於 3-8-2007 10:54 AM 發表
U made me feel jealous pal~~~~~~~~~~~ :*

And, this post must be highlighted!  :)

唔洗妒忌~~你都快D計劃下啦~~THX 你highlight我的POST...:shy:

[ 本文章最後由 MAX 於 3-8-2007 01:13 PM 編輯 ]
嘩! 正呀! 大大下次帶埋我地去啦!! :no::no:

:shiny::shiny: