Toysdaily 玩具日報

查看: 3118|回復: 14

睇完 真人版電影.. 變形金剛 問題區

想問問 點解玩具 有老柯 同 老麥的 原 形玩具  (即是好醜樣成粒流星咁)
但電影 都無出現過...?

點解 麥加登在二千幾前 ...落到地球就....變左個飛機樣.....佢當時應該乜交通工具架......點會學到改變政態呢
(乜都無得變架..).

仲有點解呀"sam"...羅左個方快...只識跑...就算比佢..羅左比美軍...狂派都好..易..羅翻架...

咁..博派羅到..又唔交比..柯
好多玩具都無係movie出現啦, 算啦, 搵食姐~

麥加登果個可能係佢既原型, 本身係咁, 唔洗scan,
同埋佢之前四圍搵cube, 可能佢黎地球前去過其他星體, 遇到其他科技lor :!
原文章由 修頓騎士 於 31-7-2007 00:01 發表
想問問 點解玩具 有老柯 同 老麥的 原 形玩具  (即是好醜樣成粒流星咁)

點解 麥加登在二千幾前 ...落到地球就....變左個飛機樣.....佢當時應該乜交通工具架......點會學到改變政態呢
...

在電影中老柯都叫有出原型
另果個唔係老麥係星星叫原型

麥sir個原型就係一架可在太空長距離航行既飛機
原文章由 修頓騎士 於 31-7-2007 12:01 AM 發表
仲有點解呀"sam"...羅左個方快...只識跑...就算比佢..羅左比美軍...狂派都好..易..羅翻架...

套戲講話博狂兩派俾地球武器攻擊到都會受傷
美軍有足夠火力保護方塊

狂派想用方塊o既能源邊晒所有野做transformers
博派想要方塊o既能量返屋企同重建家園
所以博派就算攞到, 都要過得到狂派先走得
今日睇左睇左第二次
動畫變形金佢地在西比頓星都會變形的
變型金鋼本來就係會變型的r, 好似昆蟲既偽裝一樣.....
其實求其搵個博派拿都好過, 不過可能貪佢人仔細細可以閃黎閃去......
會唔會因為佢地成班人都唔掂得呢..
我印象中佢地好似無邊個係直接掂過喎
(有錯請見諒)
原文章由 修頓騎士 於 31-7-2007 12:01 AM 發表

(乜都無得變架..).

1) 電影出過,OPTIMUS成班空降地球時都以韻石型態出現,同樣,MEGATRON都會有此形態,只係電影無影MEGATRON佢地空降O既情形。

2) o個個唔係地球交通工具(類似star wars d戰機)

3) autobots們要檔住deceptitrons,所以能量塊要交俾值得信音o既人帶走。而值得信任o既人只有Sam(因為bumble bee曾經俾人類生擒)

4) 只有optimus夠megatron打,所以能1量石要較由其他隊員保管
點解方塊變出泥d transformers
都係衰o既??:?
原文章由 lawliet 於 31-7-2007 11:50 AM 發表
我印象中佢地好似無邊個係直接掂過喎
(有錯請見諒)

好似隻CD 機同大黃蜂都掂過.....
原文章由 lawliet 於 31-7-2007 11:50 AM 發表

應該唔係,因為冇記錯係大皇蜂 ( 定 Optimus ? ) 將個Cube親手交俾Sam...
1)麥加登想要方塊....
點知俾佢就頂唔順打柴.....
乜咁兒戲....
咁搶咩呢?:DD

2)方塊變出的生命體是否未歸任何一派....所以只有本能?

3)字幕後星星叫飛上太空後是否就無其他隱藏片了?

...

1 柯柏文流星形態係有出的,在泳池爬出來見到小女孩那個就是。

2 其實套戲沒有講麥加登幾時來到地球,剩係話男主角祖先二百幾年前發現雪條麥加登,但係麥生幾時來就不知道。

3 麥生的飛行形態應是斯比頓原型。

4 能量方塊真係好有問題,因為電出來的所有機械生命體都像是好戰的狂派,或者呢舊係狂派專用方塊,所以果隻狂派收音機可以用能源方塊重生身體,但係大黃蜂斷腳都不可以用能源方塊…柯生都不能用…講真,套戲呢度不清不楚。:no:

其實最離譜係麥加登一醒就講英文!!::cool:佢又沒有好似柯生那樣上網!應該全程講斯比頓語先合理!

不過講番轉頭,柯生和其他三件一來地球就去見大黃蜂,邊有時間上網學英文?????

:?:?:?

[ 本文章最後由 百龍天舞 於 1-8-2007 09:19 AM 編輯 ]
原文章由 百龍天舞 於 1-8-2007 09:14 AM 發表

1 柯柏文流星形態係有出的,在泳池爬出來見到小女孩那個就是。

2 其實套戲沒有講麥加登幾時來到地球,剩係話男主角祖先二百幾年前發現雪條麥加登,但係麥生幾時來就不知道。

3 麥生的飛行形態應 ...

1) 錯la, 爬出黎果個唔係柯柏文黎, 係力捷定鐵皮黎ga, 黑色爬山車果部.....
4)呢樣我都真係超唔明.....究竟個方塊係可以取能量定點.....r 晒頭, 但老麥最後又因比個方塊對入心口死左.....

我覺得佢地其實一個通訊, 其他人就互通資料的la, 大黃蜂係語言系統有問題, 可能係幫佢地收晒料的la
原文章由 飛車男.小強 於 1-8-2007 09:59 AM 發表

1) 錯la, 爬出黎果個唔係柯柏文黎, 係力捷定鐵皮黎ga, 黑色爬山車果部.....
4)呢樣我都真係超唔明.....究竟個方塊係可以取能量定點.....r 晒頭, 但老麥最後又因比個方塊對入心口死左.....

我覺得佢地其實 ...

跌落泳池既係鐵皮~~