Toysdaily 玩具日報

查看: 10264|回復: 7

[個人收藏] tomcat ~ 2018 作品年結

tomcat ~ 2018 作品年結

今年砌了不少龍珠模型, 這Standard-rise series好易砌,正合懶人如我。
自娛之作, 謝謝觀賞...

PS: Totally stopped after Jun 2018... miserable events happened to my family since Jun.. really no mood at all.

--
Jan - 2018 第一件作品 : 小熊霸 Beargguy RX78 vs MS06S

Feb - SD Eva-01初號機 (Suntoys)

Feb - 龍珠 - 無閑 (Figure-rise Standard)

Feb - 黑髮悟空 (Figure-rise Standard)

Mar - 1/35新安州胸像, 完成了!好大

Mar - 1/48 Mega Size 獨角獸

May the 4th be with you - C-3PO / R2-D2

May - Figure-rise 小雲

Jun - 魔童叔叔 (Figure Rise Standard 模型)

--
1/48 Mega Size vs 1/35 胸像 + 1/144 HGUC

Unicorn 胸像 vs 新安州 胸像

nice collection!

proportion of that SD EVA-01 is strange...{:1_203:}
小雲唔知會唔會有小吉呢?
Gundam6j 發表於 25-12-2018 07:08 AM
小雲唔知會唔會有小吉呢?

好似停哂唔再出甘,除左小雲落左少少價,叮噹/多啦A夢系列已經瀉價了不少。
買了18号,但一直冇買無閒,一來從未見過特價,二來造形比較new瘦,表情只有恕樣沒有笑樣,元氣斬特效沒有誠意一點都造得不似,反觀十幾年前曾經出過盒蛋超可動元氣斬部件造得不錯。
{:1_377:}{:1_377:}
近年BANDAI的活動人偶模型
著實是出得很誘人啊
其實我也敗了不少隻啊
無閑头部的六饼不用上色的吗

anyway,good work ,especially the busts