Toysdaily 玩具日報

查看: 18944|回復: 21

[分享討論] 2018年十大入手 by combattrav

又到每年回顧10大入手嘅時候, 今年對小弟嚟講真好特別嘅1年,無論係事業及屋企事宜都一樣起咗變化,希望係2019年可以順順利利.......................

雖然重有十幾日先過2019, 好啦見其他兄弟未開始就等我嚟先啦

No. 1 Popy 超金屬 鈇人28
其實入呢套真係有小小意外的,因為物主急住放所以先可以用一個相對優惠嘅價入手。總算入埋呢套經典Boxset

No. 2 Bullmark 伏魔三劍俠中膠

呢套係小弟從前無想過入手嘅中膠,但作為伏魔Fans又剛好見到有人放就把心一橫入埋

No. 3 Popy 銀河鉄道999未來總車站及中途站

999嘅產品小之又小,呢套總車站更加小見,估唔到今年收到佢

No. 4 Popy 神勇飛鷹俠II DX鳳凰號 (藍色中蓋異色版本)

No. 5 Popy DX巨靈神

今年終於收到隻心口無花嘅.............................{:1_208:}

No. 6 Takatoku 戰國魔神

No. 7 Popy 神勇飛鷹俠F 五連合体 (Singapore版)

其實買佢純粹為補完之前買嘅日版.................總算大功告成

No. 8 Takemi 無敵飛天俠 (1,2,4號)

希望將來可以收埋3號機

No. 9 新世紀合金 異形 II Drop Ship & Carrier

真心等咗好多年終於入到手........................

No. 10 Medicom toy sofubi 幪面超人 Black and Shadow Moon

今年終於出到佢地一定要入手Laaaaa

最後預祝各位2019事事順利身體健康同埋入多啲好嘢{:1_377:}

戰國魔神, 到而家都是最愛.................
睇到隻 真超金屬 我就 傷心{:1_372:}

CombattraV 兄 今年都好多正野{:1_377:} 下年有乜 目標?
好似全部都係舊玩具,今年有買新出玩具?
正到爆的入手{:1_377:}
馬仔 發表於 20-12-2018 08:58 AM
戰國魔神, 到而家都是最愛.................

係呀,始終係舊DX最吸睛
Vince 發表於 20-12-2018 10:06 AM
睇到隻 真超金屬 我就 傷心

CombattraV 兄 今年都好多正野 下年有乜 目標?
咩事咁傷心?
未知呀,因為自己想買嘅已經差不多了,隨緣啦
taken 發表於 20-12-2018 10:20 AM
好似全部都係舊玩具,今年有買新出玩具?

其實有,不過得套Black同影月入到心中十大

想来157被我埋左響床下底超過幾十年了。其實光陰都唔係走得好快啫。
CombattraV 發表於 20-12-2018 11:56 AM
咩事咁傷心?
未知呀,因為自己想買嘅已經差不多了,隨緣啦

因為只有 $ 買隻 代用品,但 玩過之後好唔開心 ... :67:
詳情
https://youtu.be/z6YnwvgoX00
異形隻 Drop Ship 我今年去過日本兩次都搵唔到...Hobby Off , Mandarake, 大大小小中古店都殺哂...
{:1_240:}
laihoi_22 發表於 20-12-2018 01:12 PM
異形隻 Drop Ship 我今年去過日本兩次都搵唔到...Hobby Off , Mandarake, 大大小小中古店都殺哂...
{:1_240 ...

希望你早日得到....................

Thx for support:64:.........
V大2018十大全部都係正嘢!祝2019繼續入手好物!
Vince 發表於 20-12-2018 12:54 PM
因為只有 $ 買隻 代用品,但 玩過之後好唔開心 ...
詳情
https://youtu.be/z6YnwvgoX00

完全明白.........................