Toysdaily 玩具日報

查看: 16432|回復: 15

[個人收藏] 我的2018年模型回顧

原來今年啪下啪下都有十三件作品,
不過有部分都係啪完無出分享,
而有部分係買左都無時間去啪,
所以e家數下數下能有十三件作品都有d意外.

傷眼見諒

元祖
感覺上笨大仲有再改善空間.

HG
笨大又搵人笨,出完三隻又斷line.

MG   (年頭想啪卒機所以買左幾盒)
背包連頭果d圈圈喺組裝時不小心彈飛了,結果地板精靈又多了幾個朋友.

唔知其他MSV會唔會MG化?

d人話比例有問題?唔覺喎.

初代有初代簡潔.

十幾年前香港啪過今年再啪多次.

食玩
無合金魂啪隻廉價版玩下.

佢粒糖唔同其他食玩.

頂你d貼紙一d都唔好貼.

哈哈乜鬼都限定好彩唔係鐵粉.

其實用哂大頭個比例唔係好怪啫?
RIM真係浪費出得三隻原先最鍾意而家見到呢隻不過出蒞唔夠霸氣, 反而黑色嗰隻出得唔錯; 隻08吉覺得係對手大咗尤其膊頭冇法啦又係合成獸, 我自己今年都係少成品, 聖誕前嗰件整起都應該同你差唔多數量
i have the first SD when childhood,

地板精靈又多了幾個朋友{:1_203:}

GM family{:1_197:}

buy 糖 get model kit free:DD

GFG (final fusion :57:) & Lions {:1_377:}
C兄係外國都入到好多好貨⋯⋯{:1_211:}
realultraleo 發表於 16-12-2018 11:56 AM
RIM真係浪費出得三隻原先最鍾意而家見到呢隻不過出蒞唔夠霸氣, 反而黑色嗰隻出得唔錯; 隻08吉覺得係對手大 ...

無錯RIM真係好浪費,我初初唔睇好呢盒模型,點之砌完覺得幾好,心諗笨大會繼續出,點之.....
等待師兄的年終報告.
ygat2005 發表於 16-12-2018 12:19 PM
i have the first SD when childhood,

地板精靈又多了幾個朋友

Thanks for support.
When will you release your annual report? I’m looking forward.

I prepared the annual report la, please visit it.  發表於 20-12-2018 11:27 PM
how about tonight? after i post this week's sharing.  發表於 20-12-2018 08:33 PM
nela 發表於 19-12-2018 10:00 PM
C兄係外國都入到好多好貨⋯⋯

多謝支持.
e家多得日本網店,所以買多好多又平又好的玩具.
年尾睇年結!支持!
師兄似乎特別鍾情量產機, MG 全部都選 GM 及 Zaku 砌!
入黎支持高達兄! {:1_235:}
支持師兄!Keep going!!!{:1_377:}
KKC2012 發表於 21-12-2018 07:09 PM
年尾睇年結!支持!
師兄似乎特別鍾情量產機, MG 全部都選 GM 及 Zaku 砌!
...

細路時啪得多主角機,人大左反而喜歡呢d出場幾砲就領便當碎機.
pastng 發表於 24-12-2018 10:36 AM
支持師兄!Keep going!!!

多謝支持.不過今年後可能會越來越少作品了....
tolete 發表於 21-12-2018 09:30 PM
入黎支持高達兄!

多謝支持.遲下隻ML Captain Marvel個樣睇相好唔得,師兄會唔會入笨大版呢?
Gundam6j 發表於 25-12-2018 08:19 AM
多謝支持.遲下隻ML Captain Marvel個樣睇相好唔得,師兄會唔會入笨大版呢?

應該唔會入了,想入mezco的鋼鐵俠不過已經賣晒!