Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SD高達世界 三國創傑傳系列模型

今次三國傳好似太花考, 花LEE花LOOK.

唔係話唔靚, 但整起模型來應該比較困難, 上色仲多, 暫時未有一隻動心同身去砌.

如以下呢隻, 4個盾都油死你, 再加身上白色加金色, 睇到都頂唔順.............

馬仔 發表於 9-4-2019 09:15 AM
今次三國傳好似太花考, 花LEE花LOOK.

唔係話唔靚, 但整起模型來應該比較困難, 上色仲多, 暫時未有一隻動心 ...

根本佢咁代的設計就係咁,花 lee 花 look ...

其實個人都唔太鍾意,尤其這個貂蟬,我直情覺得唔知似乜,完全無女仔特徵,個子又高,個頭又細,原全唔似 SD,但佢仲敢叫自己做 SD 個下先好野!!
三國傳LEGEND係咪死咗拉??無晒聲氣
黃忠都不選個主角機給他

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
本來覺得呢個系列太花,唔會入,但有多3,變種都殺……慶幸冇乜走樣
多3可以用來改造初代呂布
劉關張市面全賣$45,代理劃一定價?
谷口nozomi 發表於 19-4-2019 03:16 PM
劉關張市面全賣$45,代理劃一定價?

如果好像當年三國 $30就好了

等一等,遲吓應該會跌價  發表於 21-4-2019 01:50 PM
THE GUNDAM BASE TOKYO 展出
https://hobby.dengeki.com/event/750880/

本帖子中包含更多資源

x
黃忠高達戴勒米
600日圓(未稅) / 2019年7月發售

哈囉

張郃雙頭龍高達

夏候惇多魯基斯III

https://hk.gundam.info/about-gun ... sdw-soketsuden.html

本帖子中包含更多資源

x
雙頭龍高達咁型,二創都可以搞到咁一般.......黃忠同多魯仲接受到,但太現代味,同埋多魯三透明面貝太出戲,好心跟返夏侯惇只係盲一隻眼依點設計
原來多魯吉斯是高達來的
annieannie 發表於 26-4-2019 02:29 PM
原來多魯吉斯是高達來的

混合咗多魯基斯II個樣

SD 三国創傑伝 曹操ウイングガンダム 
価格:864円(税込) 発売中

SD 三国創傑伝 孫堅ガンダムアストレイ 
価格:756円(税込) 発売中

SD 三国創傑伝 董卓プロヴィデンスガンダム 
価格:648円(税込) 発売中

https://hobby.dengeki.com/news/747701/2/

本帖子中包含更多資源

x