Toysdaily 玩具日報

查看: 11649|回復: 18

[分享討論] 有關天威勇士玩具的疑問

近來本人打算入手兒時最愛英雄-倍功夫,但由於私人原因

只能從合金魂Gx39r和千值練當中選其一

而我儲玩具習慣是開箱擺靚pose影下相就入櫃觀賞為主
偶爾先會拎出黎轉下pose既

而我千值就儲左三一系列同帝王(不幸斷腰==),合金魂都只儲開萬能俠系列
兩個既合體變身產品都冇玩過
睇開箱文個個都話千值外型唔錯(我亦好相信千值既造型設計)
但睇片gx39r倍功夫造型都唔差呀,劍龍就兩隻55波
而小人打算3隻都擺出黎,唔合體擺
所以想請問總合邊隻質數較好較適合我入手
第一次出post,唔知有冇錯區,唔該晒大家:)
For me, Sentinel!  

Cause the shape and look of Bandai is bad............. {:1_372:}

If you wanna for play, Bandai!  Cause no doubt that the engineering of Bandai is still the top in the market.  :)
合金魂分體擺對手穿晒崩唔好睇,反而合咗體會靚啲:38:如師兄真係分體擺我覺千值會好啲:58:
你問下自己,千值爛嗰隻倍功夫,真係似卡通度睇到嗰隻倍功夫?
多謝甘多位回覆先
我見合金魂有黑色素體,用左都空位都好覺眼?
甘可能d人影相影得靚,所以睇唔到穿崩

而千值君甲同對腳,的確有小小介意既
但整體造型望落唔算差
所以先好煩腦,哈哈

嚴格來說 2隻都不像動畫設定中的樣子  
超合金魂比較忠於動畫設定一點點  M-F就找大張重新設計
2隻都有插水

POSE+ METAL SERIES也有預定要出天威勇士
可以等等看

裝素體個樣

多謝師兄報告同相

睇相真係好大穿崩位,但倍功夫造形比想像中更好

不過有新品就再等等啦,因為只能入一隻

唔該晒甘多位:)
wwwkcc 發表於 11-12-2018 05:07 PM
裝素體個樣

都係嗰句. 等埋Pose
+個先 決定
老千只4方盒樣衰成咁你確定想買
我想講, 其實我個人覺得最靚的係es合金個款(如果你有玩機戰又唔介意sd的話).....{:1_238:}
正如網友所講,唔急既話可以等埋 pose+。但可能要等一年或更長時間。
如果想 玩得安心 同 放心,我會 suggest 你買 合金魂。同埋暫時得 合金魂 有 妹妹 比你。
而 千值練 呢,某 d 位做得比較「危險」玩時要 就住就住,要睇清楚 說明書,小 d 耐性都唔好試。
至於 造型 合金魂 同 千值練 就 各有各好 la,要睇你自己喜歡 la。

如果你是因為兒時喜愛而購買, 即等於因為懷舊而買
那我一定推薦你GX39
GX39版優點是造型相近TV版, 有麗娜, 有流星劍

把主角和麗娜放在Action toys的鑽頭車旁懷舊味十足

同意  發表於 13-12-2018 02:29 PM
笨大啦~~~整體合格的,,,,玩得安心企得放心都好重要:67:
千值練 ?? I think after 1 year it will automatically break itself !