Toysdaily 玩具日報

查看: 11225|回復: 9

[玩具報告] HiRM 紅迷 一圖流小評

一圖流 (其實是在推薦朱羅弓兵)

隻紅迷砌出來都好有MB風味, 可惜一拍埋MB就唔多夠高......

可動....淨睇副骨好吸引, 不過砌好之後同現時的MG都係差唔多
副骨就比一般MG硬淨(其實可以話係有D唔順暢添), 但絕對比唔上MB果種實淨, 唔似MB咁(好似)點扭都咁安心, 始終只係膠關節

成色真係好正! 部份板件有做拋光, 分件好細緻, 素組起來都已經好似加左工咁
貼紙之前未見過用哩隻, 好薄, 唔現邊, 但靜電反應比較大, 對位時要小心

最後一點......其實佢副骨冇必要預組, 純粹只係商業策略, 等件貨貴D........

HiRM真係N面不是人的產物, 想買完就玩的又唔會有心機去砌 (素組都用左我成日......)
想砌的又冇得砌副骨, 想同副骨加工上色就仲麻煩
想平玩的又........一D都唔平

Thanks for your sharing
thx report

其實是在推薦FAG {:1_203:}
"HiRM真係N面不是人的產物, 想買完就玩的又唔會有心機去砌 (素組都用左我成日......)
想砌的又冇得砌副骨, 想同副骨加工上色就仲麻煩
想平玩的又........一D都唔平"

樓主講得太好了~:x
感覺副骨只可以話有肌肉感,但可動性其實無乜特別
多謝分享!

隻腳掌、腳趾好正,但bandai肯定唔會放番個設計去其他產品
真心靚,禮拜六係現時見都有但係當時無興趣.睇完你d相反而開始有feel

hirm 都是第一隻巴巴托斯良心一點,全身件都上了色,之後幾款都原膠色

巴巴都不是全塗的(只有部份板件是塗裝), 但紅迷就肯定是全膠色(部分拋光)....  發表於 10-12-2018 02:24 PM
不只是部分吧 巴巴d白色件都有塗裝 武器件是金屬灰色
專登LOG- IN嚟支持, 多謝師兄報告

我見精品賣緊^((都有啲心旭