Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2019年4月 SHF 超級撒亞人神超級撒亞人 格古達

全行都係夾埋點玩賣呢兩隻野!fb見到又話咩唔夠貨可以退訂金!跟本攞曬貨返黎做炒價!2)平時邊會咁好死比人退訂金!一退就#9d客!
fb大量放售貼, D鋪又賣極仲有, 貨根本係有只係用晒黎炒
eric 發表於 20-4-2019 06:45 AM
咁差咩?兩隻加埋先要過千姐

老實講,隻格古達仲靚少少,比當初想像唔同,
布洛尼個腹部變左小蠻腿,本來想買都無左胃口,
兩隻都無動畫個種感覺,不過見到都好多人想買現貨
老實人 發表於 20-4-2019 05:40 PM
全行都係夾埋點玩賣呢兩隻野!fb見到又話咩唔夠貨可以退訂金!跟本攞曬貨返黎做炒價!2)平時邊會咁好死比 ...

d人知道布洛尼雖然好似人氣高,但永遠係炒唔起的,所以做小動作,睇翻以前布洛尼玩具就知咩事
老實人 發表於 20-4-2019 05:40 PM
全行都係夾埋點玩賣呢兩隻野!fb見到又話咩唔夠貨可以退訂金!跟本攞曬貨返黎做炒價!2)平時邊會咁好死比 ...

宜家睇情況似乎係姑蒸兩大行扣起D貨造市,遲D果隻有甲布羅利應該都係同一下場,因為到今時今日兩大行都好似仲未開訂,似乎係食髓知味又想炒多一次。
yugi 發表於 20-4-2019 05:42 PM
fb大量放售貼, D鋪又賣極仲有, 貨根本係有只係用晒黎炒

前2日街店要人一對買真係哂大家心機,咁多個人2個角色都鍾意咩。以後唔會再突登去信和個2,3間買shf,等fb有無人正常價位放再算
G3X 發表於 20-4-2019 07:14 PM
前2日街店要人一對買真係哂大家心機,咁多個人2個角色都鍾意咩。以後唔會再突登去信和個2,3間買shf,等fb有 ...

FB果班咪又係搶完訂就去炒, 點會正常價
以後果D大熱產品,兩大行索性唔開訂或極速截訂,大貨一到就扣起D貨狂炒,呢種情況應該會變成常態,作為玩家一係硬食一係罷買!
好難做到擺買!有人貴一貴都會買!如果試水溫$1400~1600都有人買!都肯定唔會點平到,就算大貨返到!都係價錢高企
老實人 發表於 20-4-2019 08:59 PM
好難做到擺買!有人貴一貴都會買!如果試水溫$1400~1600都有人買!都肯定唔會點平到,就算大貨返到!都係 ...

的確係好難做到罷買,千六蚊一Set都大把人衝,不過玩具講到尾都係身外物,呢隻入唔到咪搵其他野玩,小弟宜家都係呢個心態,想當年舊神話處女座都係炒到上天,一「處」難求,今時今日日果隻舊神話處女您又放咗响邊度?
THOUTHER 發表於 20-4-2019 09:47 PM
的確係好難做到罷買,千六蚊一Set都大把人衝,不過玩具講到尾都係身外物,呢隻入唔到咪搵其他野玩,小弟宜 ...

無錯,而家玩玩具唔再好似以前咁可以專心只儲一條line,
條條line都係無盡深淵,又一大堆垃圾限定,又玩抽咩選,又可以爛尾,
見到有靚野又平就買黎娛樂下就算啦,真係玩先好買,
無謂為左一出即買,儲一大堆永遠唔得閒開既玩具。
G3X 發表於 20-4-2019 05:40 PM
見人格比達黃色舊野好似痴住隻手可動,睇到有點無咩心機入,搞到舉高手依個招牌動作唔好睇。
...

將佢拆出黎,上下調轉插番入去就做到,不過我個人覺得再將左右肩件件交換,再上下調轉,會再自然少少
THOUTHER 發表於 20-4-2019 09:47 PM
的確係好難做到罷買,千六蚊一Set都大把人衝,不過玩具講到尾都係身外物,呢隻入唔到咪搵其他野玩,小弟宜 ...

根本唔會擺買,師兄講得啱1600大把人衝,衝完之後擺上fb威威,好心叫人唔好衝,仲比人話無錢怨婦添啦,唔通真係千幾蚊都拎唔出咩⋯⋯今日千六衝完下次就開你二千,根本就摸緊頂,都唔知果啲人係打手定係真心

我都記得處女呀,果時資訊無宜家咁多,總之又係啲舖話少貨又賣貴過獅子水瓶一舊定舊幾咁上下啦,但賣極都仲有咁囉
M.Jordan 發表於 30-4-2019 11:47 PM
根本唔會擺買,師兄講得啱1600大把人衝,衝完之後擺上fb威威,好心叫人唔好衝,仲比人話無錢怨婦添啦,唔 ...

依加無啦,1400一對都無人要,隻格比達成班放500都無人理
G3X 發表於 1-5-2019 07:30 AM
依加無啦,1400一對都無人要,隻格比達成班放500都無人理

姑仔改咗新玩法,分拆布洛尼格古達出售,分拆之後兩隻加埋仲貴過「一世狗狗」,絕對喪心病狂,不過咁,您又可以解讀為劈價先兆,始終拖得越耐對佢越不利,您估舖租倉租唔駛錢咩?