Toysdaily 玩具日報

查看: 12751|回復: 14

[玩具攝影] Siege: Optimus Prime

不是老變迷, 但好鍾意G1 optimus prime

可惜不能雙手揸斧
呢隻文哥的確係正,不過如果可以整走D「污漬」就更加好了!
車mode~~

THOUTHER 發表於 22-11-2018 09:30 AM
呢隻文哥的確係正,不過如果可以整走D「污漬」就更加好了!

可以使用90%酒精擦掉D污漬
係還原到G1造型
有腰轉
人型手肘過厚
有大背包
車型頂又由凸出來既指示燈
可惜

同是G1造型我比較堆介POWER OF THE PRIME版本
係完整貨櫃車
拖頭可變奧利安(老柯前身)
差不多的可動
缺腰轉
純白騎士姬Saber 發表於 23-11-2018 07:34 AM
係還原到G1造型
有腰轉
人型手肘過厚

論外型POTP版文哥的確係優勝,但呢隻「屎漬(Siege)」版文哥始終係一體變型,玩起來爽快D,而且今次呢隻屎漬版文哥變型系統似乎相當之精彩,值得一入(雖然小弟仲未買)!

老外。。。

Looks like crazy FUN!

就咁睇呢度至少用咗三隻Cog,今次Cog變咗成個系列的焦點!
tyc 發表於 23-11-2018 03:05 AM
可以使用90%酒精擦掉D污漬

唔得呀,90%酒精抹甩舊化之餘啲膠面會傷,會起白霧,而且心口係透明件上紅漆再加舊化,1抹就連紅漆都炒起,冇得救,唔可以輕易變翻乾淨版:(
THOUTHER 發表於 24-11-2018 02:52 PM
就咁睇呢度至少用咗三隻Cog,今次Cog變咗成個系列的焦點!

其實cog 係咪可以拆哂插係任何一隻seige 系列?唔一定係sidewipe先得?
wilson3a10 發表於 24-11-2018 03:17 PM
其實cog 係咪可以拆哂插係任何一隻seige 系列?唔一定係sidewipe先得?

係啊!果隻cog分拆出來的部件係全seige系列通用,所以小弟見到好多師兄唔止入一隻cog!
The truck mode looks very stupid
No.1 item should be Ultra Magus :D Should be the first time Hasbro giving one that really has a white Prime wearing the Magus trailer since 80s G1 :D
wilson3a10 發表於 24-11-2018 03:17 PM

所有V級or D級嘅5mm窿都用得。
拎以前d電影版都插得。