Toysdaily 玩具日報

查看: 15809|回復: 14

[玩具報告] 魔神 • 獸皇

取材自舊動畫 - 獸神萊卡的雷霆獅子造形,沒刃皇咁搶眼但也好型。最鍾意D頭髮,好GGGG feel{:1_377:}
可動度因為比刃皇少盔甲所以更好,一對狼爪也表現到他獸皇的霸氣。本來唔諗住買帝皇,但依家又想買返了:45:

加左雷字在心囗,代表雷鳳盔甲。獸字在帝皇劍,代表獸皇劍

幻想面具變成把劍

事後整返個刃字落刃皇心口同劍,但被我整爛左心囗透明part............只好上D金色傘下丑

光與影

:64:

nice pair of Super Robot :)
加左字母,型呀
cool~~~~~~~~~~~~

Thank you!!:64:

Thanks DVD兄,我就無你咁好心機油得咁正啦!!

Thank you~~~~~~~~:64:
這部作品大概只有老餅知道,感謝這次能出模型
才能想起這骨董動畫,當時跟魔神英雄和鎧傳都是經典:handshake:
OP2
olafilz 發表於 14-11-2018 11:08 AM
這部作品大概只有老餅知道,感謝這次能出模型
才能想起這骨董動畫,當時跟魔神英雄和鎧傳都是經典 ...

我諗千記有獸神Fans,之前佢都出左3款玩具。估唔到佢今次用模型方式出,如果出埋隻馬就正啦!!
pastng 發表於 14-11-2018 09:37 AM

冇辦法,因為由細上色到佬,所以戒不到這個壞實習{:2_326:}
很有力量感覺的構圖啊

謝謝大大的分享
DVD迷 發表於 14-11-2018 12:43 PM
冇辦法,因為由細上色到佬,所以戒不到這個壞實習

謝謝白狼兄:64:
我嗰隻又係想拆胸口紅色part時斷咗{:1_207:}好彩大部份斷面可以俾中間圓型部件遮住....
numan123 發表於 20-11-2018 09:19 PM
我嗰隻又係想拆胸口紅色part時斷咗好彩大部份斷面可以俾中間圓型部件遮住.... ...

呢個位真係唔可以返轉頭{:1_224:}