Toysdaily 玩具日報

查看: 16425|回復: 5

[玩具報告] MakeToys MTCD-04 Divine Shooter - Kuma Report

The Full Review for MakeToys MTCD-04 Divine Shooter is up. http://kumastyledesigns.com/toy- ... -04-divine-shooter/

Article goes into depth but overall it's a decent piece and definitely the most fun God Bomber figure out there. A "good" figure which really could've been something special with a bit more fit and finish! Here's a few pics from the gallery (Approx 30 pics:)

Perfect pieces
今次呢隻嘅質素弱到連fans都唔賣賬
紫月葵 發表於 28-11-2018 09:06 PM
今次呢隻嘅質素弱到連fans都唔賣賬

師兄可否分享一下? 本來諗住買但仲未見有現貨。
現在更想知多少少情報 m(_ _)m
fktuen 發表於 25-12-2018 10:09 PM
師兄可否分享一下? 本來諗住買但仲未見有現貨。
現在更想知多少少情報 m(_ _)m ...

你有冇買之前款03?03就衰在質素上,開頭d人認爲係強國大媽趕住回鄉過年導致質素下降
但到今次04,首先質素居然冇變番mt以前嘅水準,關節鬆,錯模重用(例如03對槍因模居精準問題,槍側d插口有多餘嘅膠所以強行插入會損傷插條,又會回彈,到04同一對槍上面,居然冇改正番,而係照用就算), 合體增高鞋得一個細扣位扣住,好易一撞就甩等等等等
而且設計亦係求其,分體人形時手太大,背包一大舊,比指完全冇咗以前mt嘅美型,有人根據當時嘅宣傳日期,推測mt呢隻04係後期爲出而出嘅作品嚟,本身冇呢隻嘅計畫嘅,所以先設計得咁差

紫月葵 發表於 26-12-2018 06:01 AM
你有冇買之前款03?03就衰在質素上,開頭d人認爲係強國大媽趕住回鄉過年導致質素下降
但到今次04,首先質 ...

謝師兄資訊:handshake:

MTCD-03 有入手, 但只玩過變形, 未玩武器, 所以一直覺得問題唔大 OTL

MTCD-04 齋看外表唔知原來出得咁差。關節鬆真係死罪 @@.
仲要用舊模無改進, 的確令人卻步。

咁我還是先等 Fans Hobby MB-11 God Armour。
反正個人更鍾意 MB-06 嘅 size 有重量感, 有些少原祖玩具嘅感覺。
Ref: http://www.tfw2005.com/boards/threads/fans-hobby-mb-11-god-bomber.1107050/page-11